Eddig is özönlöttek az állítólagos kiszivárogtatások, a megbízhatónak tartott Apple-elemzők most újabb 25 funkciót tettek közzé.

Az információk forrása ezúttal a tajvani KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo, aki eddig hajszálpontos jóslatairól volt híres az Apple megjelenés előtt álló termékeivel kapcsolatban, illetve a Bloomberg Apple-felelőse, Mark Gurman volt. A bennfenteskedő előrejelzések nem csak a nagy durranásnak ígérkező iPhone 8-ra, hanem az iPhone 7S-t és az iPhone 7S Plust is érintik, amelyek a hírek szerint a jelenlegi iPhone 7-es modell továbbfejlesztett változataként a 8-as csúcstelefonnal egyszerre jelenhetnek meg.

Ahogy eddig minden illusztráció, a mi képünk is csak az Apple mobiljának egy lehetséges megjelenését ábrázolja a sokat emlegetett, lekerekített szélű kijelzővel. A korábbi értesüléseket június közepén itt gyűjtöttük össze, az alábbiakban pedig jöhetnek az elemzők friss értesülései. A Forbes összefoglalója két csoportba sorolja a belengetett funkciókat: egyrészt a korábbi híresztelések megerősítéséről, másrészt új információkról is szó van. A lista mindennek értelmében a következő:

A korábbi találgatások megerősítése

 • Az Apple valóban három új készüléket mutat majd be: a 4,7 hüvelykes iPhone 7S-t, az 5,5 hüvelykes iPhone 7S Plust (mindkettő LCD kijelzővel) és az 5,8 hüvelykes, OLED képernyős iPhone 8-at.
 • Az iPhone 8-on már nem lesz fizikai Home gomb.
 • Az iPhone 8-as előlapi kamerája támogatja a 3D-s leolvasását és a fejlett arcfelismerő funkciókat
 • Az iPhone 7S egyetlen kamerával és 2 GB-os memóriával érkezik.
 • Az iPhone 7S Plus két hátsó kamerával és 3 GB memóriával jön.
 • Az iPhone 8 ugyancsak két hátsó (bár valószínűleg jobb) kamerával és 3 GB memóriával rendelkezik majd.

A friss információ az új iPhone-okról

 • A tömeggyártásból kikerülő okostelefonok között az iPhone 8-nak lesz a legnagyobb képernyője a telefon testéhez képest.
 • A Touch ID-t egyelőre hanyagolja az Apple, nem integrálja az iPhone 8-ba – ezt mindkét forrás biztosra veszi.
 • Az iPhone 7S-be és 7S Plusba viszont igen, ezek azonban nem rendelkeznek majd arcfelismerő funkcióval.
 • Nem lesz 12 GB-os iPhone, mindhárom eszköz 64 és 256 GB-os háttértárral lesz megvásárolható.
 • Mindegyik készüléken megmarad a lightning csatlakozás, ami azonban már USB-C rendszerrel is kiegészül
 • Mindhárom telefon ugyanazzal az 5 wattos, USB-A-s hálózati adapterrel jön, vagyis a gyorsabb töltés feláras extrának számít majd.
 • Bár a jack aljzat hiányzik majd az eszközökről, az iPhone 8-as fejlett sztereó hangzással rendelkezik.
 • A 8-as az első körben sokkal kisebb színválasztékkal lesz megvásárolható, mint a 7S és a 7S Plus, az Apple állítólag el akarja kerülni a bazári megjelenést.
 • Az iPhone 8 arcfelismerő funkciója a belépés mellett fizetési szolgáltatások autentikációjára és biztonsági appok indítására is alkalmas lesz.
 • Az arcfelsimerést egy külön erre a célra fejlesztett 3D szenzor teszi lehetővé, amelyhez az Apple már dolgozik a megfelelő szem (retina) szkennelő alkalmazáson is.
 • Az iPhone 8-ban valószínűleg ugyanaz a ProMotion kijelzőtechnológia köszön vissza, ami ismerős lehet a 10,5 és ad 12,9 hüvelykes iPad Pro tabletekből.
 • A ProMotiont és más, a mesterséges intelligenciával összefüggő alkalmazásokat az Apple Neural Engine kezeli.
 • Az iPhone 7S és az iPhone 7S Plus készülékháza is fém kerettel megerősített üveg lesz, megfelelve a WPC vezeték nélküli töltésről szóló Qi szabványának
 • A vezeték nélküli töltéshez ugyanakkor egy külön megvásárolható kiegészítő kell, vagyis nem jár alapból az új iPhone-okhoz
 • A telefonokhoz USB-A - lightning csatlakozású kábel jár, eszerint hamisnak bizonyulnak a korábbi, 10 wattos adapterről és USB-C csatlakozókról szóló hírek.
 • A DRAM átviteli sebesség mindhárom készülékben 10-15 százalékkal nő a jelenlegi iPhone 7-hez képest, ami főleg a kiterjesztett valóságra (AR) épülő alkalmazások szempontjából érdekes.
 • A három új telefont egyszerre mutatják be, állítólag így akarják maximalizálni a promóció hatását.
 • A telefonok viszont nem ugyanakkor kerülnek az üzletekbe: az iPhone 7S és az iPhone 7S Plus szeptember-október környékén, az iPhone 8 pedig valamikor október-novemberben lesz először megvásárolható. Az Apple első körben 80-85 millió készüléket tud majd szállítani.

Bár az iPhone 8-tól mindenki az eladási rekordok megdöntését várja, Kuo arra figyelmeztet, hogy az 50-50 százalékos LCD-OLED arány és az ellátási lánc szűk keresztmetszetei miatt az Apple csúcstelefonja 2018 közepéig nem éri utol magát, vagyis a gyártó egy darabig nem feltétlenül lesz képes maradéktalanul kielégíteni a vásárlói igényeket.

Konzumer tech

4K-s kijelzőt kap a Sony új csúcstelefonja

A legújabb Snapdragonnal felszerelt, OLED kijelzős készülék igazi kis erőgép lesz.
 
Hirdetés

Idén elstartol az 5G, még több fizetésre való kütyü jön a Telenor Research szerint

A Telenor Research kutatói egy csokorba gyűjtötték az idei év legmeghatározóbb fogyasztói trendjeit. Többek között debütáló 5G-t, kiterjesztett valóságra építő szolgáltatásokat és a mobiltárcák széles körű elterjedését várhatjuk 2018-tól.

Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.