Annyira erős volt a mezőny, hogy négy különdíjat is kiosztottak az innovációs verseny indulói között.

A Telekom idei nemzetközi innovációs versenyének a Kitchen Budapestben megrendezett hazai elődöntőjén a beérkezett 34 magyar pályázatból egy előszűrés után 7 csapat kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A cég vezetőségéből álló zsűri olyannyira értékelte a pályázó csapatok kreativitását, hogy a nyertes mellett négy különdíjat is hirdetett.

Az ANGL app bizonyult a legjobbnak

A zsűri döntése alapján hazánkat a krakkói nemzetközi döntőben az ANGL video-broadcasting applikáció képviseli, ami azt jelenti, hogy ez a csapat indulhat a verseny fődíjáért. További négy ötlet, a Crypt-Talk nevű biztonságtechnológiai megoldás, a CreaTV elnevezésű második képernyős alkalmazás, a Shop&Roll nevű „intelligens vásárlókosár” és a Rebot, egy mobillal vezérelhető robotépítő megoldás kitalálói lehetőséget kapnak a Telekomtól arra, hogy ötletük továbbfejlesztéséről tárgyaljanak a vállalat szakértőivel és döntéshozóival.

A 12 döntős közül egy szakértőkből álló zsűri választja ki a nyertest a krakkói Champions Pitch eseményen. A Krakkóba utazó döntősöket a partner országok fővárosaiban rendezett elődöntők során választották ki. A döntősök felkészítésének céljából, a csapatok négynapos startup oktatási programon vesznek részt, ahol szakértőktől kapnak tanácsokat és betekintést nyernek a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe.

Német, macedón, magyar és román fölény

A zsűri június 27-én választja ki az összes benyújtott pályamű közül azt a projektet, amelyet a Deutsche Telekom és az inkubátorok együttműködésében megvalósítanak. A verseny fődíja többek között potenciális befektetés akár 150 000 euró összegig, részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup programjaiban, hardver és szoftver csomagok, továbbá közvetlen konzultációs lehetőség a vállalat döntéshozóival.

Április 15-ig 46 ország 326 csapata pályázott ötletekkel hat kategóriában, ebből 34-et magyarok nyújtottak be. A legtöbb pályázat Németországból, Macedóniából, Magyarországról és Romániából érkezett. A 2014-es verseny fókuszába a “Felhő-alapú szolgáltatások” és a „Média és kommunikáció a jövőben” témakörök kerültek, az összes beérkezett pályamű 60 százalékát ebben a kategóriában nevezték.

Mobilitás

Bemutatták az oroszok első önvezető autójának a prototípusát

Ez is egy olyan innovációs terület, ahol a nagyhatalmak – az USA, Kína és Oroszország – versenyt futnak egymással. És mindhárom országban a keresőcégektől indul a kezdeményezés.
 
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.