A legfrissebb értesülések szerint október közepéig egyetlen iPhone X-et sem fognak gyártani. Hosszú hónapokba telhet a kezdeti kereslet kielégítése.

A legújabb generációs Apple telefon gyártási nehézségeiről hónapok óta érkeznek pletykák, de a legújabb mind közül a legdurvább. A Raymond James pénzügyi szolgáltató egyik elemzője ázsiai körútján kapott fel érdekes információkat.

Ráérünk arra még?

A Barrons tudósítása szerint a chipgyártó szektorra specializálódó szakértő úgy értesült, hogy a fokozatosan formálódó fejlesztési ötletek miatt a gyártás még meg sem indulhatott. A tűzhöz közel lévőkkel folytatott beszélgetésekből az rajzolódott ki, hogy az iPhone X eladásra szánt példányainak gyártása legkorábban valamikor október közepén indulhat be. Ez természetesen jelentős csúszás, ráadásul igen rövid időn belül. Június végén még ennél két hónappal korábbi indulásra lehetett számítani, egy hónappal ezelőtt pedig úgy állt a helyzet, hogy mostanra már javában tartania kéne az összeszerelésnek.

Mondani sem kell, hogy ez igen rossz hír az Apple termékét azonnal kezükbe kaparintani akaróknak. Az iPhone X-re a múlt héten meghirdetett menetrend szerint október végétől lehet előrendeléseket leadni, az első vásárlók pedig november 3-án kezdhetik tesztelni például az új Face ID funkciót.

Már ugye az a néhány szerencsés, aki hozzájut a mobilhoz, hiszen ez a rövid intervallum aligha elég a kezdeti kereslet teljes körű kiszolgálására. Amennyiben tényleg csak október közepén indul be a termelés, úgy hosszú hónapokig, vélhetően valamikor 2018 tavaszáig, vagy akár tovább is elhúzódhat a készlethiányos állapot.

Nehéz szülés volt

Mint ahogy említettük, nem ez volt az első hír arról, hogy a legújabb szériánál komoly gyártási nehézségekbe ütközött az Apple. A hivatalos bejelentés előtt egy nappal például a KGI Securities elemzője nyilatkozta azt, hogy tudomása szerint naponta kevesebb mint 10 ezer példányt tudnak jelenleg az amerikai vállalat távol-keleti szerződéses partnerei előállítani. Az akkori értesülés látszólag üti a mostani információkat, ám még az is lehet, hogy mindkettő helytálló. A szűkös gyártói kapacitás ugyanis lehet, hogy a korábban, egészen pontosan ma debütáló, szerényebb képességű új modellre, a 8-as szériára vonatkozott.

Konzumer tech

Arcfelismerés: években mérhető az Android lemaradása

Az iPhone-ban alkalmazott Face ID-vel egyező színvonalú biometrikus azonosítás csak 2019-ben jöhet a Google-nél.
 
Hirdetés

Utolsó szakaszába ért a Telenor startup-programja

A Telenor Accelerate-en részt vevő Family Finances, Photon és Vimage startupok hamarosan pénzügyi befektetők előtt mutatkozhatnak be, így komoly esélyt kapnak arra, hogy szolgáltatásaikkal a nemzetközi piacokra is beléphessenek.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.