Az Invitellel kötöttek szerződést. A szolgáltatóval közös projekteket is visznek majd.
Hirdetés
 

Az utóbbi három évben elért 360 százalékos árbevétel-növekedés is jelzi az Oriana webes alkalmazásfejlesztő platformjának a sikerét. A platformot a jövőben OEM partnerként az Invitel is kínálja ügyfeleinek.

A partnerséget bejelentő sajtótájékoztatón Kovács Péter, az Oriana ügyvezető igazgatója, valamint Pátzay Péter, fejlesztési vezető a Effector platform új fejlesztéseit is bemutatta. Amellett, hogy folyamatosan bővül az ügyfelek által szabadon felhasználható alkalmazáskatalógus, amely XML leírásokban tárolja az új fejlesztésekhez felhasználható alapsémákat, sikerült gyorsítani és egyszerűsíteni a fejlesztési folyamaton is az elmúlt fél évben.

Elkészült az Effector Studio 2.0, amelyet úgy alakítottak ki, hogy nem informatikai szakemberek is létre tudjanak hozni benne működőképes alkalmazás-prototípusokat. Az eszköztel egyszerűen, pár kattintással lehet létrehozni az üzleti folyamat egy-egy elemét leíró XML fájlokat, amelyek az alkalmazás alapjai lesznek. Az, hogy az Effector Studio kezelését sikerült annyira egyszerűsíteni, hogy akár programozási ismeretekkel nem bíró tanácsadók is használhatják, Pátzay elmondása szerint azért volt fontos, mert így sokkal jobban összhangba lehet hozni az üzleti folyamatokat és az azokat kiszolgáló alkalmazásokat.

Az Effector Studio fontos része a Workflow Designer, amely a már működő folyamatok vizuális megjelenítését segíti. A megrajzolt folyamatábra mentén pedig a korábbiaknál is egyszerűbbé válik magának az üzleti folyamatnak a leképezése webes alkalmazássá. Ez a későbbi tesztelési fázist is nagyban támogatja.

Külföldön is próbálkoznak

Tavaly az Oriana árbevétele 550 millió forint volt. Az idei terv 650 millió, amiben már benne van az első külföldi piac várható eredménye is. Mint azt Kovács Péter elmondta, első lépésként Lengyelországban terjeszkednek, amely egyfajta pilotja is lesz a további külföldi terjeszkedéseknek. Az ügyvezető igazgató a Bitportnak elmondta, egyelőre szerény bevétellel számolnak a lengyel piacról, ez számukra is egyfajta tanulás fázis.

A növekedéshez a céget is kell bővíteni, mert sok esetben kevésnek bizonyult a jelenlegi 45 fős létszám. A fejlesztőkörnyezet értékesítése azonban továbbra sem direkt módon történik – mondta Kovács Péter –, bár az Oriana is részt vesz közvetlenül projektekben alvállalkozóként. Tavaly például a KEK KH ügyfélszolgálatának korszerűsítésén dolgoztak épp az Invitellel közösen, melynél a kommunikációs csatornák integrálása, valamint azoknak a háttérrendszerekkel történő integrációja volt többek között a feladat.

Az akkori együttműködés tapasztalatai és segítettek a mostani megállapodás tető alá hozásában. Az Effector platform nyújtotta lehetőségek Marton László, az Invitel ICT üzletfejlesztési igazgatója, elmondása szerint jól illeszkednek az Invitel felhőstratégiájához. Mint mondta, a felhős építkezést ugyanúgy modulárisan képzelik el, ahogy az Oriana rendszere is működik.

Az Invitel egyébként amellett, hogy integrátori szerepkörben OEM partnerként kínálja és fejleszti az Effector platformot, az alkalmazásfejlesztő eszközt terveik szerint saját és szolgáltatásként tovább értékesített alkalmazások fejlesztéséhez is kívánják használni. Ehhez már elkezdték a belső kompetenciák felépítését – mondta el lapunk kérdésére Marton, aki szintén megerősítette, hogy az Orianával további közös projektket is terveznek.

Cloud & big data

Mit keresnek a szoftverfejlesztők a gyártócégeknél?

A Manufacture IT Hungary konferencia idén is bemutatta az Ipar 4.0, a gyártóipar digitalizációjának újdonságait és gyakorlati alkalmazásait.
 
Hirdetés

Blokklánccal még a sör is finomabb

Az új technológiák önmagukban is rengeteg változást hoznak, teljesen átalakítanak, vagy felgyorsítanak üzleti folyamatokat, összekapcsolásukkal azonban még több eredményt lehet elérni.

A szemünk előtt válik egymás komplementerévé a két technológia. Az okos szerződésektől, az élelmiszeriparon keresztül az energiaelosztásig, szinte nincsen olyan terület, amit ne forradalmasítana blokklánc és a dolgok internetének összehangolt működése.

a melléklet támogatója az Oracle Hungary

Hirdetés

Mesterséges intelligencia a NAS-okban

A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.