Sok dolgozónak van elege az embertelen munkarendből, de Jack Ma, az Alibaba alapítója megvédte a sok munkát.

Úgy tűnik, nem leányálom sikeres kínai techvállalatoknál dolgozni. Egy sor nagy cég ugyanis ún. 996-os munkarendben foglalkoztatja dolgozóit. Az alkalmazottaknak heti hat napon reggel 9-től este 9-ig kell dolgozni, és nagyon sok helyen mindezért nem is kapnak túlórapénz. Az iparágban dolgozóknak, különösen a fejlesztőknek azonban kezd elegük lenni ebből, és lázadás jelei mutatkoznak – ami Kínában nem feltétlenül veszélytelen.

A tiltakozók márciusban a GitHubon hoztak létre egy felületet, a 996.ICU-t, ahol feketelistát állítottak össze azokról a vállalatokról, melyek embertelen túlmunkára kényszerítik az alkalmazottaikat, illetve fehérlistát is a szabályokat betartó munkáltatókról.

Nemzetközivé tennék

Az 996.ICU informatikai szakemberek kezdeményezése. Az ICU az Intensive Care Unit, azaz az intenzív osztály rövidítése, utalva arra, hova vezet az embertelen munkarend. Elindítói nem szeretnék kínai keretek között tartani a mozgalmat, várják más országok munkavállalóinak csatlakozását is. Az alapítók hangsúlyozzák, hogy ez nem politikai mozgalom, hanem kizárólag azt szeretné elérni, hogy a munkáltatók tartsák tiszteletben alkalmazottaik törvényben rögzített jogait.

És hogy mi köze ennek a nyílt forráskódhoz? Azaz hogyan kerül ez az egész a GitHubra? A kezdeményezők kialakítottak egy olyan szoftverlicencet, amely valamilyen módon tartalmaz kitételeket a munkavállalók jogaira vonatkozóan is. Ez a MIT licenc egy módosított változata, amelyben egy záradék tiltja a forráskód használatát olyan vállalatoknak, melyek megsértik a munkavállalók jogait.

A nyilvánosság előtt leginkább az Alibaba alapítója, a cég éléről idén, az igazgatótanácsból pedig várhatóan jövőre távozó Jack Ma – aki nem mellesleg a világ 19. leggazdagabb embere a Bloomberg szerint – állt bele a polémiába. De felsorakozott mellé a JD.com vezére, Richard Liu is. Jack Ma azzal érvelt, hogy a sikerért keményen meg kell dolgozni, ahogy azt a legsikeresebb vállalatvezetők is teszik, akik szintén ilyen munkarendben dolgoznak. És aki be akar jutni az Alibabához, annak késznek kell lennie napi 12 órát dolgozni. Ha valaki ezt nem vállalja, ne is jöjjön, mert csak zavarja a toborzás menetét. Jack Ma egyfajta morális kérdésként is kezeli azt, hogy ki mit hajlandó bevállalni az őt alkalmazó vállalat sikere érdekében.

Az Alibaba-vezér véleménye meglehetősen heves reakciót váltott ki, melyekre Ma úgy reagált, hogy mondhatott volna PC dolgokat is, de ő olyan, aki kimondja az igazságot: a sikerért meg kell dolgozni, ahogy teszik a cégvezetők is. Arra a kritikára nem reagált érdemben, hogy a vállalatvezetők a maguk gazdagságáért dolgoznak, míg a munkavállaló még abban sem lehet biztos, hogy plusz pénzt kap a túlórájáért.

Richard Liu is kifejezetten pozitív jelenségnek tartja a 996-os munkarendet. Mivel a JD.com nagyon gyorsan nőtt, és emiatt folyamatosan vette fel az embereket, Liu szerint felhígult a cég, egyre több olyan munkavállaló volt, aki nem akart keményen dolgozni a cégért, hanem csak céltalanul lézengett a munkaidejében.

Foggal-körömmel…

A GitHub feketelistáján szinte egytől egyig ott vannak a legsikeresebb kínai technológiai vállalatok: az Alibaba mellett például pénzügyi leányvállalata, az Ant Financial, de a Huawei, a DJI, a Tencent, a VIVO és a Baidu is felkerült. Ezzel szemben a fehérlistán jobbára külföldi cégek kínai leányvállalatait találjuk: az IBM-et, az SAP-t, a HP-t, az EMC-t és így tovább.

Az eltérés részben kulturális, a kínai társadalomban nagy hagyománya van annak, hogy a dolgozók a vezetőktől a munkásokig a vállalatuknak szentelik az életüket. Ez is az egyik fontos eleme a kínai gazdaság sikerének. Ugyanakkor ez önmagában kevés a versenyképesség megőrzéséhez.

Pedig problémák még a sikeres cégeknél is vannak. Richard Liu nem véletlenül állt ki a 996-os munkarend mellett. A JD.com ugyanis komoly nehézségekkel küzd. A Fortune írja, hogy a kereskedelmi cég 12 ezer embert kíván elbocsátani – azaz az alkalmazottak 8 százalékát teszik lapátra. De leépített a Tencent is, ahonnan a közerlmúltban a közép- és felső vezetők tizedét küldték el. A Didi Chuxing pedig februárban jelentett be 15 százalékos leépítést.

Közösség & HR

Elkezdett tetőzni a közösségi médiára fordított figyelem

Egy átfogó nemzetközi kutatás arra jutott, hogy sok régióban megállt, sőt néhol csökkent is az átlagos idő, amennyit az emberek naponta a közösségi média bugyraiban töltenek.
 
Mostanáig szinte mindig bízhattunk érzékszerveinkben. A deepfake jelenség miatt azonban olyan pillanathoz érkeztünk a történelemben, ami után többé nem lehet biztosak a látottak, hallottak valódiságában. Teljesen a gépekre leszünk utalva?

a melléklet támogatója az ITBN

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.