Mobilitás

Bemutatták az oroszok első önvezető autójának a prototípusát

Ez is egy olyan innovációs terület, ahol a nagyhatalmak – az USA, Kína és Oroszország – versenyt futnak egymással. És mindhárom országban a keresőcégektől indul a kezdeményezés.
 
Koreában felkészülnek a hosszú télre
Nem látszik megoldódni Japán és Dél-Korea második világháborúig visszanyúló konfliktusa. A Samsung vállalatbirodalom feje a szigetországból visszatérve arra kérte beosztottjait, hogy készüljenek a legrosszabb forgatókönyvre.
Így még nem örültek rekord összegű bírságnak a Facebooknál
Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság egy külön megegyezés nyomán 5 milliárd dollárra bünteti a Facebookot a Cambridge Analytica adatkezelési botránya nyomán. A cég befektetői és demokrata politikusok is úgy vélik, hogy ezzel nagyon olcsón ússzák meg a dolgot.
Még az autóülésgyártók is készülnek az önvezető világra
A hagyományos beszállítóiparnak is újra kell gombolnia a kabátot. Egyes gyártók már neki is láttak.
Újra feltalálta a kereket egy izraeli startup
Egy meglepő új dizájn olyan moduláris platformot hozna létre az elektromos autókhoz, amelyre a golfkocsiktól a pickup teherautókig bármit rá lehet építeni.
Nem csak azért nagy szám a Facebook MI-je, mert elintézte a legjobb pókerjátékosokat
Az új változat 20 órán keresztül saját magával játszik, és ezalatt úgy megtanul pókerezni, hogy emberek már nemigen győzhetik le. Mindezt ráadásul nem csak hamar, de meglepően alacsony gépigénnyel éri el.
Emiatt a sérülékenység miatt szánjon pár perc figyelmet Windowsára!
Van ugyanis egy exploit, amely kifejezetten a kelet-európai régióban keresi a rést a windowsos gépeken.
Vigyázzon, mert a legkacifántossabb jelszó sem védi meg!
Nem teljesen lényegtelen, hogy mennyire bonyolult egy jelszó, de az 12345 vagy qwerty típusú alapesetetek leszámítva a gyakorlatban nem emiatt kompromittálódik a fiókunk.
A 100 legnagyobb bank közül 97 dolgozik sebezhető alkalmazásokkal
Az ImmuniWeb vizsgálata mindössze 3 meghatározó pénzintézetnél nem talált említésre méltó alkalmazásbiztonsági vagy megfelelőségi problémákat.
Az Apple Watchon keresztül lehetett hallgatózni mások iPhone-jában
Az okosóra Walkie Talkie appja tartalmazott egy közelebbről meg nem nevezett sérülékenységet. A hiba javításáig letiltották.
Akár 100 gigás fájlokat is küldhetünk a Dropbox Transferrel
A felső méretkorlát mutatja: professzionális felhasználásra tervezték. Több biztonsági faktort is beleépítettek.
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.