Piaci hírek

Korallbébiket is terelget a gyilkos őrdrón

A Nagy-korallzátonynál járőröző RangerBot kezdetben a tengericsillagok kordában tartására figyelt. Új változata viszont gondozói szerepet is ellát.
 
Munkáltatóknak ez jó hír, a munkavállalóknak már kevésbé
Megállt a junior fejlesztők kezdő bérének az emelkedése – állítja a Codecool. Ám amilyen ellentmondásos adatok érkeznek a munkaerőhiányról, olyan ellentmondásosak a béradatok is.
A webfejlesztőket is mesterséges intelligenciával segíti a Microsoft
A Microsoft Clarity nevű analitikai eszközét egyszerű használni: egy JavaScript kódot kell az oldalon elhelyezni, és már kezdődik is a fejlett A/B tesztelés.
Idén sem lettünk okosabbak jelszóadásban
Úgy tűnik, a biztonsági tudatosság nem létező fogalom az emberiség szótárában.
Már tök sötétben is elboldogul a mesterséges intelligencia
Az egyetemi kutatók által fejlesztett eljárással az MI extrém alacsony megvilágításban is érzékeli az apró eltéréseket átlátszó tárgyak felületén.
Erre fejlődött 2018-ban a mesterséges intelligencia
Az USA vezet, Kína zárkózik, az állam rosszban sántikál, a nők pedig továbbra sincsenek elegen – derül ki az AI Index című éves jelentésből.
Még mindig nem elég magas a rettegés foka Magyarországon
Vállalatuk IT-biztonsági felkészültségéről kérdezett meg néhány európai országban, köztük Magyarországon is informatikai döntéshozókat a Sophos.
Tavasszal jöhet az Apple új előfizetéses csomagja
A cég igyekszik új kiadókat is beterelni a prémium szolgáltatás elindításáig, de a hírek szerint többeket nem nyűgözött le az ötlet.
A felhasználók és fejlesztők életén is könnyít a 64. Firefox
A Mozilla tegnap tette elérhetővé böngészője 64. kiadását. Az új verzió hozott újdonságokat, de több biztonsági rést is foltoztak benne.
Az átírások hete a Google-nél
Az amerikai központ helyett közvetlenül Dublinhoz lehet majd fordulni az európai adatkezelési ügyekben. Mellékesen a kacsát is kiengedte kezei közül a keresőóriás.
Nehéz évet zárnak a kriptovaluták. Ezek voltak az év legnagyobb katasztrófái
Szinte minden hónapra jutott valami botrány, visszaélés, online csalás – vagy egyszerűen egy váratlan árfolyamzuhanás.
A hiperkonvergens infrastruktúrák úgy biztosítják a felhő gyorsaságát és rugalmasságát, hogy a bizalmas adatokat nem kell külső szolgáltatóra bízni. A Cisco Hyperflex all-in-one megoldásába pedig már multi-cloud platformok is integrálhatók.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.