Biztonság

Már nem csak adatokra, de erőforrásokra utaznak a támadók

...akik előszeretettel használják ki az API-k sérülékenységeit a máskülönben jól védett oldalakon is. Az Akamai legfrissebb biztonsági jeletése szerint az idén beköszönnek a mobilos botnetek is.
 
Jól zárta 2017-et a Telekom, de óvatosan tekint a jövőbe
Minden korábbinál kiszámíthatatlanabb és többfrontos a harc a hazai távközlési piacon. Emiatt az egyébként a 2017-et bevételben és eredményben jó mutatókkal záró Telekom vezetése idénre már igen óvatos becsléseket fogalmazott meg.
Így kell adatot törölni a GDPR szellemében
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
Stabil patch a súlyos processzorhibákra
Az Intel első nekifutásra elrontotta a Meltdown és Spectre sebezhetőségeket javító frissítéseit, de most itt a tökéletes foltozás.
Drága lesz a Samsung legnagyobb kapacitású SSD-je
A sorozatgyártást megkezdték, így hamarosan piacra is kerül. Kapacitása 32 terabájt lesz és 2,5 hüvelykes helyre szerelhető be.
Már egész komolyan fizet a netes kreatívkodás
Az alkotókat és a fogyasztókat közvetlenül összekötő digitális csatornák nem csak globális elérést, de esetenként komoly bevételeket is hozhatnak – elvileg bárkinek.
Drónfogónak áll a Vodafone
A távközlési cég saját fejlesztésével oldaná meg az egyre nagyobb problémát jelentő repülő szerkezetek felügyeletét.
E-kereskedelem: naponta egymilliárd forintot költöttünk
A hazai online kiskereskedelem növekedése még mindig háromszor akkora, mint a hagyományosé, de a bővülés üteme már lassul. Azért így is sikerült 365 milliárd forintos forgalmat összehoznia a mintegy 5 ezer webáruháznak.
Az app is megjelent a Google egységes fizetési rendszeréhez
A Google kiadta a Google Pay szolgáltatás androidos applikációját, amely az idén az Android Pay és a Google Wallet helyére lép.
Az e-kereskedelmi óriások már a fizikai boltokért küzdenek
Nem csak a tengerentúlon öntik a pénzt az offline kiskereskedelembe, a nagy kínai techcégek is dollármilliárdokért próbálják megszerezni egymás elől a fizikai boltokat.
Izmos hazai befektetés a legsikeresebb hazai big data cégbe
A Starschema kapott 5 millió dollárt a Portfoliontól, hogy gyorsíthassa a külföldi terjeszkedését.
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.