Közösség & HR

Többen, de még mindig keveset keresnek a netes kreatívok

A legfrissebb elérhető adatok szerint nagyott nőtt egy év alatt az az összeg, amennyit különböző tartalmak előállításával lehet keresni az interneten.
 
Így szűnik meg egy terület a digitalizáció miatt a biztosítási piacon
Már most látszik, hogy a connected car koncepció legyalulhatja a hagyományos autóbiztosítási piacot.
Sok dolgozóját teszi lapátra az SAP, hogy még többet tudjon felvenni
Egyszerre jelentett be leépítést és intenzív toborzási akciót az SAP. Ez nem leépítés, hanem befektetés a növekedésbe – állítja a vezérigazgató.
3,5 millió euróval újabb két régiós országban terjeszkedik a Codecool
Még csak négy éve alapították, de ez már a második befektetési köre az oktatással és munkaerő-közvetítéssel foglalkozó startupnak.
Önmagát építené fel az új robotikai múzeum
A dél-koreai fővárosba tervezett intézmény legelső kiállítása maga az építkezés lenne, mivel a múzeumot teljes egészépen robotizált építési technológiák és drónok segítségével akarják felhúzni.
Kínai cég lett a leginnovatívabb, az Apple nagyot zuhant
A Fast Company idei összállításában a jól ismert világcégek kevés rivaldafényt kaptak.
Jól zárta 2018-at a Telekom
A telekommunikációs vállalat kifejezetten szép számokat mutatott a tavalyi utolsó negyedévben. A vezetőség az idei évre némi osztalékemelkedést is belengetett.
Itt a jövő 2000 dollárért: májustól kapható a Galaxy Fold
Bemutatta a Samsung az összehajtható képernyős mobilját. Így lehet egybeépíteni telefont és tabletet. Kijöttek az új csúcstelefonok is.
Nagyot villantott a Xiaomi az Mi 9 csúcstelefonnal
A lassuló hazai piac tavaly a Xiaomit is megfogta, de az új szériával könnyedén lekanyarodhat arról a lejtőről, amelyen mások mellett az Apple is elindult.
Egy statisztikus adott egy pofont a gépi tanulásnak
A gépi tanulási algoritmusokra épülő kutatások eredményeinek háromnegyedét ki kellene dobni.
Hopsz, véletlenül ott egy beépített mikrofon a Google Nest eszközökben
A gyártó szerint ez nem volt titok, bár a felhasználókat elfelejtették értesíteni róla. Gond egy szál se, mert soha nem használták semmire.
Kisebb induló költséget jelent a private cloud bevezetése, ha elsősorban nem vásárlással, hanem bérlés útján áll össze a platform. De nem keveredik-e önellentmondásba a főként működési költséget jelentő megoldás a magánfelhő természetével?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.