Biztonság

Egy holland kutató 25 dolláros kütyüvel hekkelte meg Elon Musk Starlinkjét

A Las Vegas-i Black Haten mutatta be a módszert. Az űrnet teljes javítására még várni kell, de kárenyhítés már történt.
 
Ez az eset nyilvánvalóvá teszi, hogy a szoftverek miatt mennyire kiszolgáltatottá válnak az autótulajdonosok
Tesla nyomán a egyre több autógyártó áll be a sorba: új módszerrel, szoftveresen és távolról élesíthető funkciókkal húzzák le az autótulajdonosokat.
Eredményes volt a republikánus hiszti, a Gmail nem szűri a politikai spamet
A Google új kísérleti programja lehetővé tenné teszi az amerikai politikai kampányok szervezőinek, hogy a Gmail spamszűrő algoritmusát megkerülve kéretlen leveleket küldjenek a felhasználóknak.
Nem ártana lassan tisztázni az MI-algoritmusok szabadalmi problémáit
Még a Google jogászai nem biztosak benne, miként szabadalmaztathatják a gépi intelligencia segítségével készített csipterveket.
Közel egymilliárdot vettek ki Elon Musk zsebéből
Az FCC lehúzta a Starlink fejlesztésére szánt támogatást, mert a szolgáltatás nem teljesítette a minimálisan elvárt technikai paramétereket.
Ez olyan zseniális, hogy az már gyanús. Dollárszázmilliókat szívott fel a startup
A ProfilePrint egy szingapúri startup, amely MI-alapú rendszerével pillanatok alatt elvégzi az élelmiszer-alapanyagok "profilozását".
Az idén már 10 millió hajtogatható csúcstelefont adna el a Samsung
A Samsung új összehajtható okostelefonokat mutatott be, amelyekkel jó időre biztosíthatja magának a gyorsan növekvő piac vezető helyét.
Ha egy rendszert megtörtek, ott egymásnak adják a kilincset a hekkercsoportok
A Sophos egy friss elemzésében olyan példát is hoz, amikor egy vállalatot órákon-heteken belül ért három egymástól független ransomware-támadás.
Jó minőségű adatok nélkül csak szenved a mesterséges intelligencia
Egy friss felmérés szerint a technológiai vezetők legnagyobb része már tisztában van a felelős MI-fejlesztések jelentőségével, és azt is látják, hogy ez csak a megfelelő adatkészletek biztosításával lehetséges.
CIO podcast #42: Van olyan, hogy digitális turizmus?
A turizmus a fizikai jelenlétről szól. Mégis egyre többen beszélnek a szektor digitalizációjáról. A május 5-én megrendezett Futourism konferencia első panelbeszélgetése ezt az ellentmondást próbálta feloldani.
Kína kutatásban már lenyomta az USA-t
A japán tudományos és technológiai minisztérium szerint ez előrevetítheti a gazdasági erőviszonyok változását is.
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.