A Useeme az Indiegogo oldalán próbálja megszerezni a gyártáshoz szükséges összeget.

Egyre több hazai projekt kerül be a közösségi finanszírozás világába, és végre itt van egy, ami kellően technikai ahhoz, hogy mi is foglalkozhassunk vele. A Nyírádi család által még 2010-ben megkezdett fejlesztése most jutott el abba a szakaszba, hogy az első széria legyártásához, illetve annak béta teszteléséhez megszerezzék a szükséges anyagi forrásokat, ezúttal az Indiegogo segítségével.

Now Useeme, now you don't

A termék Useeme névre hallgat és használatával még biztonságosabb lehet a kerékpáros közlekedés. A termék oldalán található adatok szerint a biciklibalesetek 75 százaléka kereszteződésekben történik, mivel a közlekedés többi résztvevője gyakran nem veszi észre a bringások kanyarodási szándékát.

Ebben segítene a Useeme, amiben 11 darab, narancs színű LED gondoskodik arról, hogy kanyarodás előtti kézjelzés jól látható legyen. A több méretben is elérhető, esőálló karperecben egy mozgásérzékelő és egy mikrokapcsoló figyeli a kar mozgását és hozza működésbe a LED-eket, amikor a kerékpáros felemeli a kezét. A működtetéshez tehát nincs szükség külön kapcsolóra, okostelefonos alkalmazásra, mindössze jelezni kell a forduló előtt és a nagy fényerejű LED-ek működésbe lépnek.

Az Indiegogo adakozói közül eddig 71-en találták elég érdekesnek ahhoz a projektet, hogy támogassák, így most közel 2000 dollár gyűlt össze. A kampányból még 25 nap hátra van, így az sem elképzelhetetlen, hogy ez idő alatt összejön a 25 ezer dolláros célösszeg. Ha ez nem sikerül, akkor sem lesz nagy probléma, mivel egy úgynevezett flexibilis kampányról van szó, ami azt jelenti, hogy ha nem is lesz meg a kívánt pénz, a befolyt összeget így is megkapja a Useeme gárdája.

Év végén érkeznek meg a karperecek

Már 34 euróért (kb. 10 ezer forint) hozzá lehet jutni egy pár karperechez (a végső ár 49 euró lesz) , amit egyébként Magyarországon, Hernádon fejlesztenek (és már a kiváló videó miatt is megéri a figyelmet). Az első kétszáz pár októberben kerül egy tesztelői körhöz, majd decemberben legyártanak még 2000 párt a Useemeből. A további rendelésekre, illetve a nagyobb volumenű sorozatgyártásra 2015 elején kerülhet sor.

Konzumer tech

Oximoron helyett: újabb próbálkozás az olcsó iPhone-ra

A jóslataival általában betaláló híres Apple-elemző több részletét, például az árát is megszellőztette a várhatóan jövő év elején érkező alsóbb kategóriás iPhone-nak.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.