Biztonság

Mélyütést mér az online azonosításra a deepfake

Egy biztonsági vállalat kísérletében 10-ből 9 rendszer elhasalt a szakemberek manipulált felvételekkel végrehajtott tesztjén.
 
Az IT-piac egyik kulcsszereplőjét zsákolná be a Broadcom
Több forrás is megerősítette, hogy az új célpont a VMware, melynek legnagyobb tulajdonosa Michael Dell.
Sanyarú kilátások a zombi startupok előtt
A BI riportja szerint sok technológiai startup kerül mostanában nehéz helyzetbe, amelyeknél a vezetői megbeszélések hangulatát a másnapos reggelekhez hasonlítja.
A texasi főügyész is rászállt a Google inkognitómódjára
A vádak szerint a felhasználók rosszul hiszik, hogy a privát böngészés során nem figyeli őket a Google, a társaság szerint pontatlan és elavult állításokról van szó.
Újabb aranybányát hódítana meg magának a TikTok
A platformon állítólag világszerte megjelennek majd a játékok is, amelyeket elsőként Vietnámban tesztelnek. Ez újabb óriási bevételeket jelentene a TikToknak, és még jobban a képernyő elé szögezné vele milliárdnyi felhasználóját.
Digitalizálódik és egyre hatékonyabbá válik a gazdasági bűnözés
A PwC idei nemzetközi felmérése kiemeli a technológiai és távközlési ágazatok fokozott érintettségét, és figyelmeztet az ellátási láncokhoz kapcsolódó kockázatok növekedésére is.
Kanada is "kínátlanítja" hálózatait
Az országban szeptembertől tilos lesz vásárolni a Huawei és a ZTE termékeiből, a már meglévő eszközöket pedig két éven belül kell eltávolítani rendszereikből a kanadai telekommunikációs vállalatoknak.
Ráerősít az üzletre a WhatsApp
A csevegőalkalmazás üzleteknek szánt Cloud API-ja a cégek és ügyfelek közötti kommunikációt igyekszik segíteni. A bizonyos szintig ingyenes szolgáltatás globálisan elérhető a vállalkozások számára.
Az olaszok a híres parmezánjukkal csipeznék be a fél világot
Extrém kicsi és extrémen tartós jeladó csip – amit akár le is nyelhetünk –, digitális iker és blockchain technológia segíti, hogy valódi Parmigiano Reggiano sajttal krémesíthessük a rizottót.
Salvador annyira beszállt a kriptóba, hogy nem tud kiszállni
Félig összeomlott a piac, így egy darabig még várat magára a korábbi nagy elképzelések megvalósítása.
Itthon is jelentős lendületet kaphat a kiberbiztonsági piac
A Balasys szervezte beszélgetés résztvevői szerint a hazai és régiós piacon is komoly potenciál van az iparágban.
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.