Közösség & HR

Szájkosarat raknának a britek a közösségi óriásokra

Hétfőn kemény jelentést tett az asztalra az Egyesült Királyság illetékes bizottsága. A Facebook-alapítót személyesen is felelőssé teszik amiatt, hogy az álhíreknek, a manipulációnak nincs megfelelő gátja, miközben a felhasználói adatokat nem védik megfelelően.
 
Felvételi időszak van: ismét beindul a Legyél te is informatikus!
A T-Systems megújította a negyedik évébe lépő pályaorientációs programját, mellyel az informatikai és mérnöki pályákat népszerűsíti.
Belülről érkezett az Invitech új vezérigazgatója
A négy év után távozott a cégtől David Blunck. Az eddigi pénzügyi igazgató, Gerald Grace követi a vezérigazgatói székben.
A Telekomtól érkezik a Microsoft új hazai vezetője
A hazai leányvállalat mai közlése szerint Christopher Mattheisen veszi át a Microsoft Magyarország irányítását.
Annyira jól működik a szöveghamisító MI, hogy inkább a fiókban tartják
Az OpenAI az eddigi gyakorlattal szemben nem teszi közzé egyik új fejlesztését, amíg nem vizsgálta meg alaposabban, hogy azt milyen visszaélésekre ad lehetőséget.
A Facebook titkos nyomozószervként védi magát
Listázza és nyomon is követi azokat a felhasználóit, aki veszélyt jelenthetnek cégre. A listára csak felkerülni lehet.
Kevesli a fizetését? Itt megtudhatja, hogy valóban kevés-e
Még mindig 22 ezer betöltetlen állás van az IT-s munkaerőpiacon. Pedig a magas fizetések reményében egyre többen képezik át magukat kortól és korábbi szakmájuktól függetlenül.
Összeomlott az új Amazon-főhadiszállás New York-i projektje
Az Amazon mégsem épít vállalati központot New Yorkban, mert a 3 milliárd dolláros költségvetési támogatás mellett szeretetre is vágyott volna. A baloldali politikusok már be is gyűjtötték az XP-ket a multicég kiszorításáért.
Világszintű félelem kíséri a digitalizációt
Egy frissen publikált globális kutatás eredményeiből az látszik, hogy az emberek többsége úgy látja, digitális képességei nem megfelelőek a jövő munkaköreinek betöltéséhez.
Milliónyi kártékony appot lökött vissza tavaly a Google Play
Más kérdés, hogy például a szaúdi nőket digitális pórázon tartó app csak akkor kezdte el zavarni, amikor az már az amerikai szenátusban is téma lett.
10 év alatt 84 százalékkal csökkent a digitális kamerák iránti érdeklődés
Az okostelefon annyira forró trend volt, hogy a dedikált kamerák piacának öthatod részét elolvasztotta mindössze egyetlen évtized leforgása alatt. Az új fejlesztéseket már csak a profik veszik, ők viszont a jövőben sem hagyatkoznak kizárólag a mobilokra.
Két út közül választhatnak a magánfelhőben gondolkodó vállalatok. Vagy saját maguk alakítják ki a platformot, vagy bérelik azt egy szolgáltatótól. A nagy kérdés: hogyan lehet dönteni a két módszer között?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.