Új szoftverével a vállalat operációs rendszerek virtualizációját biztosítja a Tesla grafikus processzorokat tartalmazó szerverek tulajdonosainak.

Első pillantásra talán nem is mérjük fel, mekkora jelentősége van annak, hogy az Nvidia Quadro vDWS grafikus és általános számítási feladatok virtuális környezetben való futtatására képes. A már hosszú évek óta tartó trend, azaz a grafikus processzorok általában CPU-kra bízott számításokra való befogása teljesedik ki tulajdonképpen azzal, hogy a GPU-k nem csupán képessé váltak elvégezni az általános számítási feladatokat, de kifejezetten bátorítja is az ipar ezt a folyamatot.

Visszaértünk a kezdetekhez?

Gyakorlatilag a szemünk előtt zajlik le újra az a folyamat, amit egyszer már megtapasztalhattunk a 3D-s gyorsítókártyák tekintetében. A háromdimenziós megjelenítés a kezdetekben akkora terhet rótt a videokártyákra, amellyel azok a 90-es évek technikai lehetőségeinek korlátjai – például az extrém hőtermelés - miatt nem tudtak megbirkózni. Különálló vezérlőkbe szervezték tehát a 3D-s megjelenítés feladatát, ez azonban a 2000-es évek elejére gyakorlatilag visszaolvadt a videokártyákba.

Hasonlónak lehetünk tanúi a GPGPU technika elterjedése kapcsán is. Újra összeérni látszik a CPU és a GPU feladata, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az Nvidia legfrissebb fejlesztésével egységesíthető a grafikus és az általános célú számítási feladatok kezelése. Ezzel a vállalat jelentős teljesítménynövekedést ígér a linuxos felhasználók számára, azoknak, akik 3D-vel, fotorealisztikus rendereléssel, virtuális valósággal és mélytanuló projektekkel foglalkoznak.

Persze nem mindegyik videokártya felel meg a célra, a vállalat a Pascal alapokon nyugvó Tesla GPU grafikus gyorsítóit ajánlja az új vDWS-szel használni. Ebben a kombinációban akár 24 GB-nyi grafikus memória is elérhető a számítási célokra, ami az Nvidia szerint ideálissá teszi összetett modellezési feladatok futtatására.

A zöldek egyébként idén jelentették be San Jose-ban Volta alapú grafikus processzoraikat, melyek – állításuk szerint – 100 CPU teljesítményére képesek.

Változó vállalati vágyak

A nagyvállalati IT átalakulóban van, a munkafolyamatok egyre jobban támaszkodnak a mesterséges intelligencia, a fotorealizmus, a virtuális valóság és az alkalmazottak közötti csoportmunka sosem látott szintjének kihasználására. A Quadro vizualizációs platform együtt fejlődik ezzel a trenddel, kiszolgálva a vállalati igényeket, nyilatkozta Bob Pette, az Nvidia Professional Visualization részlegének alelnöke. Pette szerint a Quadro vDWS Tesla szervereken való futtatása révén még nagyobb adatkészletek feldolgozására nyílik lehetőség, nem okoz problémát a leginkább erőforrásigényes alkalmazások használata sem és mobilitás kényszerítő kötelezőségének kiszolgálása is megoldható.

A fenti bejelentéssel párhuzamosan az NVIDIA GRID virtuális PC termékvonala is megújult. Immár 24 1 GB-os virtuális desktop létrehozását teszi lehetővé, ezzel megduplázva korábbi képességét. Emellett nagyobb vGPU betekintést kínál az olyan dashboardok révén, mint a VMware vRealize Operations (bROps), a Citrix Director és a XenCenter.

A szoftver jelenleg száz, szerte a világon található szerverlokáción érhető el, többek között a Cisco, a Citrix, a Dell, a HP, a Lenovo és a VMWare ajánlatain keresztül. Az új, Pascal alapú képességek és funkciók szeptember elején állnak majd munkába, közölte az Nvidia.

Cloud & big data

Előfizetésekből és pólókból is tollasodhatnak a youtuberek

Bár a YouTube-on lehet a legjobban keresni, a videósok túlnyomó többségének a hideg vízre való sem jön össze. A platform új szolgáltatásai most a sok követővel és kevés bevétellel futó csatornákon segítenének.
 

Nyakunkon a negyedik ipari forradalom »

Már nem az automatizáció, hanem a tömeges testre szabhatóság a legújabb trend a gyártás területén. Az átállás azonban nem megy zökkenők nélkül.

Hirdetés - hybridIT BLOG »
Hirdetés

A felhőből érkezhet megoldás a zsarolóvírusokra

Azonnal felismeri, kezeli és megoldást nyújt a felhő alapú Cloud CPE rendszer a megjelenő zsarolóvírusokra. Az egyedülálló szolgáltatáshoz a T-Systems Magyarország ügyfelei Európában elsőként férhetnek hozzá.

Mintakeresés és –felismerés a személyes adatok védelmének szolgálatában. Természetesen a mesterséges intelligencia aktív közreműködésével.

a melléklet támogatója az SAS Institute

Hirdetés

Öt lépés a GDPR-kompatibilis adatkezeléshez

Az adatmenedzsment komplex feladat, amit a GDPR bevezetésével minden korábbinál körültekintőbben kell kezelni a cégeknek, különösen a heterogén vállalati rendszerekben. A többlépcsős folyamaton a SAS Institute szakértője, Szász Viktor vezet végig.

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.