Okostelefonnal használható mobil bankkártyás fizetési rendszert vezetett be Magyarországon az Allianz Hungária Zrt. Az ügyfél akár otthonában a szerződéskötéskor is fizethet.

Kevesebb mint egy év alatt megtérül az a mintegy 30 millió forintos informatikai beruházás, amit a közelmúltban hajtott végre az Allianz Hungária. A biztosító társaság a rendszert fejlesztő francia Ingenico Group és a MasterCard közreműködésével egy Magyarországon eddig még nem ismert mobil fizetési rendszert vezetett be.

A jövőben a pénzintézet tanácsadói mobil bakkártya-terminál, ún. mPOS segítségével helyhez nem kötötten hajthatják végre a biztosítási termékekkel kapcsolatos fizetési tranzakciókat. A terminálokban mágnescsíkos, chipes és PayPass kártyák is használhatók.

Az Ingenico iCMP mPOS terminálja okostelefonnal vagy táblagéppel, valamint egy hozzá tartozó iOS-es vagy androidos értékesítési alkalmazással működik. A terminál biztonságos Bluetooth kapcsolaton kommunikál a mobil eszközzel. A tranzakció végén a nyugtát az ügyfél e-mailben kapja meg. Az új megoldás mögötti rendszer, amit egy szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő háttér is támogat, amely segíti az adminisztrációt és kimutatások, jelentések készítését – mondták a fejlesztő cég képviselői.

Az Allianz a bevezetést tavaly október végén indította el, és február 15-ig már 560 tanácsadót látott el a szükséges eszközökkel. Ebben a rövid időszakban a tanácsadók csaknem 7000, átlagban 70 euró értékű tranzakciót bonyolítottak le, és ezek ötödéhez használtak az ügyfelek PayPass kártyát. Elhangzott, hogy a készpénzkímélő megoldás nemcsak a költségek lefaragásában segít. Már az eddigi ügyletek alapján is látható, hogy a korábbiaknál nagyobb bevételt hoz. A biztosító azt tervezi, hogy az év végéig 800 tanácsadóját látja el mPOS-okkal.

Világszerte egyre több vállalkozás használ mobil fizetési terminálokat. Ezeket jellemzően olyan területeken alkalmazzák, melyeket a nem helyhez kötött fizetési tranzakciók jellemeznek, például futárszolgálatoknál. A terminálokat az Allianznak is szállító Ingenico Group egyébként kártyaolvasó terminálok globális piacának mintegy felét uralja az egyik legjelentősebb white label szállítóként: mintegy 20 millió eszköze üzemel világszerte, melyeken a megrendelők márkája található.

Mobilitás

Az app is megjelent a Google egységes fizetési rendszeréhez

A Google kiadta a Google Pay szolgáltatás androidos applikációját, amely az idén az Android Pay és a Google Wallet helyére lép.
 
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

A GDPR miatt elvileg változik az adatok életciklusa, de a gyakorlatban nem feltétlenül. Aminek viszont kellene változnia, az a hazai szabályozás. Ezen a téren viszont nem állunk jól.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.