Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO. (x)

Az elmúlt időszakban nem csak a kiberbiztonsági szakemberek körében, hanem minden internethasználó számára aktuális és érzékeny téma lett az adatbiztonság. Szélsebesen kergeti az emberiséget olyan társadalmi szintű döntések és változások felé, amire talán most még nem vagyunk felkészülve - de napjainkban is komoly kihívások elé állít bennünket. A magánszféra nehezen védhető, és naprakész információk híján a szakemberek is csak kapkodják a fejüket.

"A kibertér használatát új szintre emeltük az elmúlt évtized során, ráadásul egy olyan jelenséggel állunk szemben, ami sosem látott ütemben fejlődik. Ma már vitathatatlan: azzal, hogy mindannyian aktív okoseszköz- és internet-felhasználók vagyunk, mindegyikünk egészen egyedülálló adathalmazzá is vált. Az online tevékenységeink, beszélgetéseink nyomán leképezhető személyiségünk nagy része" – kezdi Keleti Arthur, IT biztonsági szakértő, az ITBN CONF-EXPO főszervezője. "Ezzel együtt szemben állunk azzal a ténnyel is, hogy a magánszféra még sosem volt ennyire kérdőjelekkel teli, nehezen meghatározható és megvédhető. Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, mind a felhasználói, mind a szakértői, mind a gyártói vagy szolgáltatói oldalról. Új játékszabályokat kell írnunk. Erről fogunk idén ősszel beszélgetni az informatikai biztonsági szakma képviselőivel, profilozási és adatelemzés szakértőkkel, valamint a társadalomtudományok ismerőivel a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO rendezvényen."

Transzhumanizmus és szörnyraktár

A több mint 80 programot felvonultató ITBN CONF-EXPO kétnapos rendezvényén olyan neves szakemberek fognak az adatvédelem témájában inspiráló előadásokat tartani - a teljesség igénye nélkül -, mint Dr. Pléh Csaba pszichológus, Dr. Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, de többek között Dr. Bárdos György biológiai és pszichológia kutató, és Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus is erről fog beszélgetni. Egy érdekfeszítő kerekasztal-beszélgetéssel nyit a rendezvény, ahol Chrysovalantis Margaritidis filozófus, Kánai András jövőkutató, Hild Imre üzletember és Achilles Georgiu egyetemi tanár és véleményvezér járják körül az adat-én és a transzhumanizmus témáját.

Előad Thierry Karsenti is, aki a Checkpoint új technológiákért felelős elnökhelyetteseként arra keresi majd választ, hogy miért növekszik 40 százalékkal a biztonsági incidensek száma, miközben évente 8 százalékkal növeljük a védelmi kiadásokat.

Majd egy különleges beszélgetés is vár ránk Dr. Jozef Michal Mintallal, az UMB Data&Society Lab kutatójával, választási manipulációról és a kibertérben használt befolyásoló módszerekről végzett kutatásairól, amit Prinya Hom-Anek, az elismert thaiföldi szakértő a közösségi médiában folytatott megfigyelési technikákról szóló bemutatója színesit majd.

A konferencia olyan gyakorlati kérdésekre is választ ad, mint az online telefonhívások, és a videókonferenciák ellen indított támadások elkerülésének lehetőségét a 99999 Informatika Kft. bemutatóival, illetve a vírusirtás legkorszerűbb lehetőségeit ismerteti a Sicontact képviseletében Peter Kosinar. A szervezők a sokat vitatott GDPR szakmai kérdéseit is a nyilvánosság elé kívánják tárni, méghozzá saját adatvédelmi projektük összes részletének megosztásával, illetve Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos előadása is bővítheti a szakértők és az érdeklődők GDPR-ismereteit.

Megújult az ITBN!

Az ITBN CONF-EXPO idén már tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten. A rendezvényre több mint 2000 szakértőt várnak és közel 100 különböző szakmai program gondoskodik arról, hogy a résztvevők IT-biztonsági felkészültsége naprakész legyen, a piaci és technológiai újdonságok bemutatkozzanak. Idén sok újdonsággal, új helyszínekkel, interaktív beszélgetésekkel, forradalmian új catering szolgáltatással - és egy online szakmai közösségi platform, az ITBN HUB debütálásával is várják a látogatókat.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: www.itbn.hu/regisztracio.

Biztonság

Az olaszok is megsarcolják a webes multikat

Elébe mennek az EU és az OECD elképzeléseinek, bevezetik a nemrég elfogadott francia modellt. A jövő évi költségvetésben már 600 millió eurós plusz bevétellel számolnak.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.