A tajvani cég egy év alatt elképesztő mennyiségű bevételtől esett el.

A távol-keleti vállalat éppen aktív időszakát éli és több fontos terméke kerül a piacra. A szimplán 10-re keresztelt csúcskészüléke (lásd nyitókép) az utóbbi idők legígéretesebb darabja, de a virtuális valóság is egyre fontosabb szerepet játszik a HTC életében. A cég által közzétett, 2016 első negyedévének pénzügyi adatait tartalmazó jelentés azonban kijózanító erejű és azt mutatja, hogy súlyos problémákkal kell megküzdenie a vezetőségnek.

Van baj bőven

A január és március közötti időszakot felölelő időszakban a gyártó 463 millió amerikai dollárnyi bevételt szerzett (14,8 milliárd tajvani dollár), ami 64 százalékos zuhanás az egy évvel ezelőtti, hasonló periódusban elért számokhoz képest. Az üzemi veszteség is legalább ennyire mellbevágó: a 2015 első negyedévében elért szűkös, 11,6 millió USD-s nyereség után a vállalat 150 millió dollárnyi (4,8 milliárd TWD) üzemi veszteséget hozott össze.

Cher Wang: most a Vive-ban nagyon hisznek

Az egykor szép napokat megélt HTC folytatja az immáron évek óta tartó lejtmenetet, amely során egyedül az új piac meghódításának lehetősége kecsegtet némi sikerrel. Az eredményeket közlő dokumentum a kritikai sikerek emlegetésével próbálja kozmetikázni a helyzetet. A cég több mint 50 szakmai díjat nyert a termékeivel, amelyek közül a Vive, az Under Armour partnerségében gyártott UA Healthbox, a One X9, valamint a Desire mobilok érdemelnek említést.

A HTC abban bízik, hogy az év hátralévő része, kezdve rögtön a második negyedévvel, sokkal jobb lesz, hiszen ebben az időszakban indul meg a HTC 10, illetve a virtuális valóság rendszer, a Vive forgalmazása. Cher Wang , a vállalat vezérigazgató asszonya szerint az elmúlt egy év a céges folyamatok ésszerűsítésével, valamint források optimalizálásával teltek, aminek a hatása a CEO szerint a most következő hónapokban fog megmutatkozni.

Nyomják a pénzt a VR-ba

Az új csúcskészülék hosszú idő után az első olyan mobil, aminek lehet esélye a megtépázott hírnév helyreállítására, bár a HTC 10 a valaha volt legerősebb mezőnybe érkezik meg. A Vive talán több eséllyel indul el a piacon, mivel a virtuális térben való fizikai mozgást is lehetővé tevő rendszerről van szó, ami egyelőre egyedülálló.

A HTC annyira komolyan gondolja a virtual reality világával kapcsolatos terveit, hogy nemrég egy 100 millió dolláros akszelerátor programot is elindított. A Vive X-re keresztelt program célja a virtuális valósággal foglalkozó startupok szakmai, anyagi segítése, mentorálása, a cél pedig az, hogy ezekből minél több alkalmazás, megoldás jusson el a végleges állapotba, és a lehető legtöbb felhasználási lehetőséget biztosítsa a Vive tulajdonosok számára.

Mobilitás

Cseheké lesz a magyar Telenor

A PPF Csoport a magyar mellett a bolgár, a montenegrói és szerbiai leányvállalatért, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatóért 2,8 milliárd eurót fizet.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.