Elektronikus eljárást vezet be a MÁV Zrt. a közbeszerzési értékhatárt el nem érő vásárlásainál - jelentette be Werle Zoltán, a MÁV Zrt. társasági szolgáltatás igazgatója.

Számításuk szerint éves szinten mintegy 20 milliárd forintnyi, a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzést bonyolítanak majd le gyorsabban, hatékonyabban és átláthatóbban az elektronikus rendszerben. A szoftveres megoldást az Electool Hungary szállítja, amelyért havi szinten pár százezer forintos díjat fizetnek.

A MÁV Zrt. adatai alapján éves szinten a MÁV-csoport mintegy 4000 beszerzést bonyolít, ebből 1000 a MÁV Zrt.-é. Ez utóbbiak 60-70 százaléka nem éri el a közbeszerzési értékhatárt.

Elektronikus előnyök ■ Werle Zoltán hangsúlyozta: az e-beszerzéstől azt várják, hogy az így lebonyolított vásárlásoknál 85 százalékkal kevesebb papírt használnak majd fel, és 30 százalékkal csökkentik az egy eljárásra ráfordított munkaidőt. Gyorsítani fogja az eljárást az is, hogy az 500 ezer forint értékű beszerzések alatt a honlapon közzétett általános szerződési feltételek alapján kötnek megállapodást.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a MÁV-csoport anyagi jellegű ráfordításai mintegy 8 milliárd forinttal csökkentek 2010-2011-ben. A beszerzések során a MÁV Zrt. az elmúlt két évben legalább 3,6 százalékos, azaz több mint 1,8 milliárd forint megtakarítást ért el azon szolgáltatások, termékek vásárlásánál, amelyeknél az összehasonlíthatóság fennáll.

Fejlődünk, fejlődgetünk  Az állami cégcsoport informatikai fejlesztése több területen zajlik párhuzamosan. Tavaly novembertől a MÁV járataira interneten keresztül foglalt és otthon kinyomtatott jegyekkel is fel lehet szállni, az ellenőrök pedig okostelefont kapnak az érvényesség ellenőrzésére. Idén januárban arról adtak tájékoztatást, hogy az év végéig vezetik be az egységes elektronikus irat- és dokumentumkezelő rendszert a csoport nagyvállalatainál, amitől több 100 milliós megtakarítást várnak.

Dokumentumkezeléssel spórolna 100 milliókat a MÁV
Okostelefont kapnak a MÁV jegyellenőrei

Szájkosarat raknának a britek a közösségi óriásokra

Hétfőn kemény jelentést tett az asztalra az Egyesült Királyság illetékes bizottsága. A Facebook-alapítót személyesen is felelőssé teszik amiatt, hogy az álhíreknek, a manipulációnak nincs megfelelő gátja, miközben a felhasználói adatokat nem védik megfelelően.
 
Két út közül választhatnak a magánfelhőben gondolkodó vállalatok. Vagy saját maguk alakítják ki a platformot, vagy bérelik azt egy szolgáltatótól. A nagy kérdés: hogyan lehet dönteni a két módszer között?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.