Konzumer tech

Megelőzte magát az új Raspberry Pi

A 4 Model B-t ugyanis 2020-ra ígérték. Erős processzor, maximum 4 gigabájt memória és egy sor kiegészítő jött az új modellel.
 
Pénzmosás ellenes nemzetközi szervezet tartana be a kriptovalutáknak
A Pénzügyi Akciócsoport olyan globális szabályozást sürget, amely egyebek mellett kikényszerítené a küldő és a kedvezményezett azonosíthatóvá tételét a minden tranzakció nyomán.
Hogyan védekezzünk a rendszergazdai azonosító lopása ellen?
Előző cikkeinkben áttekintettük, hogy mik a kiemelt felhasználói azonosítólopás (privileged identity theft) tipikus módszerei, és miért jelent ez a támadási forma óriási veszélyt a vállalatok adatvagyonára. Mostani cikkünkben bemutatjuk milyen megoldások léteznek a védekezésre. (x)
Drónflotta is segíti a vízimentők munkáját a Balatonnál
Három drón ügyel a fürdőzők biztonságára a Telekom jóvoltából. A flottát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata állított rendszerbe.
Egy ügyes húzással sokkal hatékonyabban lehet célba juttatni a spameket
A spamszűrőknek sokkal nehezebb lesz az ilyen kampányokat kiszűrni. Google-szolgáltatásokat is használnak hozzá.
600 ezer dollárba került az önkormányzati adatok visszaszerzése
Egy floridai város akár 11 millió dolláros helyreállítási költséget és több hónapos leállást váltott meg 65 bitcoinnal, amikor engedett az adatait hozzáférhetetlenné tevő ransomware csoport zsarolásának. A szakértők szerint egyre többen fizetnek, mert így ússzák meg a legsimábban.
Jól kezdett a Slack a tőzsdén
A vártnál lényegesen magasabb áron forogtak a páréves startup papírjai a New York-i tőzsdén. A hosszú távú sikerhez azonban nagyágyúk ellen kell majd csatákat nyerni.
Új problémahalmazzal gazdagszik a shadow IT: jön az árnyék IoT
Az árnyékinformatika már eddig is komoly fejtörést okozott a CIO-knak. Most jön egy újabb problémahalmaz. Hogyan lehet kezelni?
Dobja a táblagépeket a Google
A cég megerősítette, hogy felhagy a saját gyártású tabletekkel. Két, még fejlesztés alatt álló modell is megy a kukába.
Ezermilliárdot költöttek rá, de még csak a költségeket csökkentette
Hiába költöttek a bankok rengeteget a digitális transzformációra, a bevételeiken nem látszik a pozitív hatás.
Túlértékelik saját adataikat a felhasználók
Nagy szakadék tátong aközött, hogy az emberek mit gondolnak saját adataik értékéről, illetve hogy ezekért a piacon mennyit hajlandók fizetni a cégek.
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.

a melléklet támogatója a BalaSys

Hirdetés

Hogyan védekezzünk a rendszergazdai azonosító lopása ellen?

Előző cikkeinkben áttekintettük, hogy mik a kiemelt felhasználói azonosítólopás (privileged identity theft) tipikus módszerei, és miért jelent ez a támadási forma óriási veszélyt a vállalatok adatvagyonára. Mostani cikkünkben bemutatjuk milyen megoldások léteznek a védekezésre.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.