Cloud & big data

Ott tartunk, hogy már a robotok munkahelye sincs biztonságban

Kirúgták a szobalányokat és a londinereket a világ első, robotok által működtetett szállodájából. A recepciósok egyelőre maradnak.
 
Rengeteg pénzt lehet keresni a Tesla meghekkelésével
Az idei Pwn2Own versenyen a pénzdíj valamivel kevesebb, mint tavaly, de van egy slusszpoén: aki megtöri a Tesla Model 3 rendszereit, az haza is viheti.
Egy évet sem húzott ki a Snapnél a pénzügyi vezető
A közösségi média egykori üdvöskéje meglehetősen sok problémával küzd. A befektetők pánikszerű eladással reagáltak a bejelentésre, miszerint megint távozik egy topmenedzser.
Kigyomlálják a Play Store-ból a túl sokat akaró appokat
Az elkövetkező hetekben szisztematikus gyomlálást tart a Google saját alkalmazás-áruházában. Azoknak az appoknak kell mennie, amelyek a felhasználó SMS-eihez és híváslistájához is hozzáférést követelnek.
Szeretne okoshangszórót, de fél tőle? Itt a megoldás
A Tellart két fejlesztője megtalálta a módot, hogy csak akkor és csak azt hallja az Amazon Echo vagy a Google Home, amit és amikor akarjuk.
A lengyeleknél is benne van, hogy kipenderítik az országból a Huaweit
Miután múlt pénteken kémkedés vádjával letartóztatták a kínai vállalat egyik kereskedelmi vezetőjét, már a vonatkozó törvények szigorítását sem zárják ki.
Már az idén a Microné lehet az Intellel közös 3D XPoint-gyár
Hivatalosan is bejelentették, hogy a Micron 1,5 milliárd dollárért átvette az Intel részét a közösen létrehozott IM Flash Technologiesban.
Hiperkonvergens infrastruktúra: pró és kontra
Kétségtelenül nagy jövő előtt állnak a HCI platformok, hiszen már eddig is számos helyzetben bizonyítottak. Ugyanakkor nem mindenkinek csodaszer; az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni.
Ilyen volt – ilyen lesz. Mit adtak nekünk a rómaiak?
Mi történ az IKT-iparban 2018-ban, és mi várható idén? Szentiványi Gábor, az ULX Kft. ügyvezető igazgatója értékeli az elmúlt év legfontosabb eseményeit.
Ezért lesz a távmunkára építő szervezet hatékonyabb
Nem csak a munkavállaló szabadságfokát növeli a távoli munkavégzés. A munka minőségére, a szervezet hatékonyságára is jó hatással van – állítja a Remote.com újdonsült vezére.
Nyílt levél a gatyázó európai politikusoknak
Sok száz technológiai startup közös állásfoglalásban hívja fel rá a figyelmet, hogy a szükséges szabályozási reformok nélkül lenyomják őket az amerikai és az ázsai versenytársak.
Kétségtelenül nagy jövő előtt állnak a HCI platformok, hiszen már eddig is számos helyzetben bizonyítottak. Ugyanakkor nem mindenkinek csodaszer; az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.