Biztonság

Ami etikus hekkeléssel sikerül, az a kiberbűnözőknek is működhet

Kémappokkal fertőzték meg Google Assistantot és az Alexát. A két cég javította a kihasznált hibát, de...
 
Mégsem lesz annyira egyszerű előrántani egy újabb Androidot
A Huawei többször is megnyugtatott mindenkit, hogy saját erőből is alternatívát tud állítani a Google operációs rendszerével szemben. A dolog szépséghibája, hogy ehhez a Google alkalmazásait is le kellene másolnia.
Erre készül a Facebook a választások előtt
A közösségi oldal kipucolt egy marék orosz Instagram-fiókot, és azt is bejelentette, milyen lépésekkel biztosítaná a küszöbön álló amerikai elnökválasztási kampány tisztaságát.
Három magyar is van a régió leggyorsabban növekvő cégei között
A legjobban szereplő Dyntell 2537 százalékos növekedést tudott felmutatni.
Androidon is elszigeteli egymástól az oldalakat a Chrome
Androidos mobilokon is lehet használni a Site Isolation funkciót. Erőforrásigénye miatt csak a jelszót igénylő oldalaknál alapértelmezett.
Mindenkit állva hagynak az autista szoftvertesztelők
Az Ultranauts nevű startup és a hozzá kapcsolódó kezdeményezés nem csak alkalmazza az autiszmussal élő embereket, de egyenesen rájuk építi a működését, az eredmények pedig önmagukért beszélnek.
A Google hibajavításán bánkódhatnak az iPhone-tulajok
Mivel az iPhone a JPEG-nél jobb képtömörítő módszert használ, eddig bármennyi fotót minőségromlás nélkül fogadott a Google tárhelye. A "hibát" azonban javítani fogják.
Semmi újdonság az SAP-nál: csökkenő licenceladások, növekvő felhő
És 13 százalékos, izmos növekedés a harmadik negyedévben. A tendenciában nincs változás: egyre több jön a felhőből és egyre kevesebb a licencértékesítésből.
Mindössze ezer dollárért árusítják a neten az ATM-fosztogató malware-t
De kell némi ügyeskedés is, hogy valakiből sikeres bankrabló lehessen. A Motherboard egy malware-értékesítővel is kapcsolatba lépett.
Már nem flopikon múlik, hogy ne robbanjon ki véletlenül egy nukleáris konfliktus
A 8 hüvelykes lemezes adathordozókat idén cserélték le szilárdtest-meghajtókra az amerikai nukleáris haderőnél.
A Libra támogatóinak negyede már elhagyta a süllyedő hajót
Hivatalosan még nincs szó a globális fizetési hálózat jövőre tervezett indításának elhalasztásáról, de ebben a fornában egyre tarthatatlanabbnak látszik a Facebook nagyszabású projektje.
Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.