Konzumer tech

Kortól is függ, mire kell a net a magyarnak

Egy friss hazai felmérés ismét visszaigazolta, hogy korunk embere elképzelni sem tudná életét internet nélkül. Az azonban eltérő, hogy az egyes generációk mivel töltik idejüket online.
 
Meglepően gyorsan fordulnak termőre az MI startupok
A Stripe elemzése szerint sokkal rövidebb idő alatt jutnak el a bevételtermelésig, mint a szoftvercégek korábbi generációi.
Más világot építene a Z generáció, mint az idősebbek
A fenntarthatóság elősegítését várják az innovatív vállalatoktól, és a cél érdekében életmódváltásra is készek.
Megtisztítaná térképét a kamu értékelésektől a Google
A keresőóriás elkezdi aktívan büntetni a csalókat, akik kamu értékelésekkel próbálják befolyásolni térképszolgáltatása felhasználóit.
Szorgosan pucolja orosz appboltjából a VPN-eket az Apple
Az elmúlt néhány hónapban az Apple minimum 60 VPN-alkalmazást távolított el az orosz App Store-ból a cég – állítja egy cenzúraellenes szervezet kutatása.
Az Alphabet felhős versenykorlátozással vádolja a Microsoftot Brüsszelben
Lényegében ugyanazt az ügyet vinné tovább, amiben a Microsoft nyáron megegyezett az európai felhőszolgáltatók szövetségével.
A használt mobilpiac ment, megy és menni fog
Az IDC friss elemzése szerint a telefonok másodlagos piaca idén nagyjából az elsődlegessel megegyező ütemben nőhet. Ez azonban csak egy szabályt erősítő kivételnek tűnik.
Bosziszemüveget villantott Zuckerberg a Connecten
A Meta-vezér azt mondta, hogy a kiterjesztett valóságot megjelenítő szemüveggel bepillanthatunk a jövőbe.
Megtűrt kellemetlenségből kulturális szuperfegyverré válhat Kínában a videójáték
A változást egy nemzetközi viszonylatban is elsöprő sikert arató alkotás hozhatja el. A politikusok ennek kapcsán ismerték fel, hogy a játékoknak komoly szerepe lehet a kínai kultúra külföldi terjesztésében és elfogadtatásában.
Egymást köti hálózatba a Samsung, a Hyundai és a Kia
A dél-koreai nagyvállalatok bővítették és konkretizálták azt a még év elején kötött stratégiai megállapodást, amelynek célja, hogy termékeik a lehető legszorosabban tudjanak egymással együttműködni.
Tele vannak az állásportálok fantomhirdetésekkel. Vannak köztük gonoszak is
Világszerte terjed, hogy a cégek nem létező pozíciókat hirdetnek meg. Ez főleg annak kellemetlen, aki így árnyékra vetődik.
Minden törekvés ellenére jobb, ha megbarátkozunk azzal, hogy a nyomtatás velünk marad.

a melléklet támogatója a GLOBAL-UNION Kft., a Kyocera márka kizárólagos magyar disztribútora

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.