A közösségi oldal úgy döntögeti negyedévről negyedévre a saját rekordjait, hogy felhasználóinak legnagyobb részén alig keres valamit.

A Facebook legutóbbi negyedéves jelentése ismét a várakozásokon jóval túlmutató számokat közölt. A vállalat az előző évihez képest majdnem másfélszeresére, 10,3 milliárd dollárra növelte a július ész szeptember közötti időszak bevételeit, működési redménye pedig közel kétharmadával 5,1 milliárd dollárra emelkedett. Mióta a Facebook 2012-ben megjelent a tőzsdén, mindössze 4 olyan pénzügyi negyedéve volt a 22-ből, amikor összes bevétele kevesebb mint 40 százalékkal növekdett éves összehasonlításban.

Ráadásul, ahogy arról mi is beszámoltunk, a közösségi hálózat lényegében átköltözött a mobil eszközzökre, mivel forgalmának már 88 százaléka valamilyen mobilos felületen keletkezett. A társaság először a tőzsdére menetel évében, 2012-ben kezdett értékesíteni mobilos hirdetési megoldásokat, így az átalakulás eredményessége több mint figyelemre méltó. Jelenleg egyébként a mobil platform felelős a Facebook növekedésének 90 százalékáért.

Még nem mozgósították az összes tartalékot

A várakozások szerint a vállalat 2017-ben a 35 milliárdos forgalmat is túlhaladhatja. Ennek hajtóereje az észak-amerikai piac, jobban mondva az észak-amerikai felhasználók, akik a legutóbbi három hónapban is a Facebook bevételeinek közel felét adták, miközben a globális felhasználói bázis alig több mint tizedét teszik ki.

 

A Facebook 2017/Q3 bevételei földrajzi bontásban
Infogram


A különbségek ezen a területen igen látványosak: a cég a harmadik negyedévben egy amerikai vagy kanadai felhasználón átlagosan 21,2 dollárt keresett, míg a második legjobban fizető csoporton, az európaiakon már csak 6,85 dollárt. Az ázsiai és ausztráliai Facebook-felhasználók fejenként 2,27 dollárt hoztak a konyhára, míg a világ többi részén élők 1,59 dolláros reklámbevételt jelentettek.

Az eddigi látványos növekedés záloga tehát a 239 millió, havi rendszerességgel visszatérő észak-amerikai Facebook-felhasználó volt, ám az elemzők felhívják rá a figyelmet, hogy a villámgyorsan növekvő online birodalom lehetőségei még közel sem merültek ki. A fenti számok azt mutatják, hogy a közösségi hálózatnak 1,5 milliárd olyan felhasználója van, aki összességében csak a társaság forgalmának 30 százalékáért felelős.

Vagyis, ha a Facebook megtalálja a módját, hogy szép lassan elkezdje feltornászni a rajtuk keresztül szerzett bevételeit, akkor még a jelenlegi helyzetéhez képest is rengeteg tér áll előtte a további növekedésre.

Közösség & HR

Már nem csak adatokra, de erőforrásokra utaznak a támadók

...akik előszeretettel használják ki az API-k sérülékenységeit a máskülönben jól védett oldalakon is. Az Akamai legfrissebb biztonsági jeletése szerint az idén beköszönnek a mobilos botnetek is.
 
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.