A már 67 milliárd dollárra értékelt Broadcom most egy 5,5 milliárd dolláros üzlettel hízik még tovább.

A kaliforniai Brocade Communications Systems már szeptember végi összeállításunkban is szerepelt, mint a közeljövő legvalószínűbb felvásárlási célpontjainak egyike. Az akkor 3,62 milliárd dollárra értékelt vállalat idén tavasszal már maga is végrehajtott egy saját méretéhez képest nagyszabású akvizíciót: 1,5 milliárd dollárért szerezte meg a vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó Ruckus Wireless-t, tovább bővítve nagyvállalati hálózati portfólióját.

A Brocade-del kapcsolatos bejelentésre valóban nem kellett sokat várni: szerdán kiderült, hogy elfogadták a szingapúri székhelyű Broadcom chipgyártó 5,5 milliárd dolláros ajánlatát, amely az amerikai cég 400 milliós adósságánk átvállalását is magában foglalja. A Broadcomnak azonban rögtön meg is szabadul a Brocade IP Networking üzletágától, legelsősorban azért, mert az versenyhelyzetbe hozná a legnagyobb megrendelői (Cisco, HPE, Intel) közül több vállalattal is.

Ez utóbbi legnagyobb részt az említett Ruckus Wireless-t jelenti, amelyre a kommentárok szerint a Broadcom igen könnyen talál majd vevőt, hiszen erre a területre az amerikai gyártók mellett a kínai vállalatok is igyekeznek minél mélyebben benyomulni. Ettől eltekintve az új szerzemény mindenki szerint jól kiegészíti majd a Broadcom amúgy is erős hálózati tároló portfólióját, amelybe most integrálják majdtöbbek között a Brocade üvegszálas (FC)  hálózati tároló termékeit is.

A félvezetőpiac sokat emlegetett konszolidációja az utóbbi időben hatalmas értékű cégfelvásárlásokat eredményezett, amelyek között a Broadcom és a Brocade egyesülése szinte eltörpül. Legutóbb október végén számoltunk be a 47 milliárd dolláros Qualcomm-NXP felvásárlásról, de a nyáron a SoftBank is 32 milliárd dollártos üzletet kötött az ARM-mel, míg az Analog Devices (ADI) 14,8 milliárd dollárt fizetett a Linear Technology-ért (LTC).

Piaci hírek

A kínaiak optimisták, a világ nagy része gyanúsan méregeti a digitalizációt

Egy frissen közzétett globális felmérés rávilágít, hogy a technológiai fejlődés önmagában nem sokra vezet, ha az emberek bizalmatlanok, és nem is részesülnek széles körben annak előnyeiből.
 
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.