Három év alatt több mint duplájára nőtt a tábora az internetes tévézést havidíjas formában nyújtó amerikai Netflixnek. A bővülés elsősorban a nemzetközi nyitásnak köszönhető.

Egy kutatás már tavaly kimutatta, hogy a hagyományos tévézést és a streamelt, igény szerint megtekinthető tartalmakat már nagyjából ugyanannyian használják a széles sávú kapcsolattal naponta internetezők táborában. Az előfizetés-alapú igény szerinti videó (S-VOD) szolgáltatások egyik élharcosa, a Netflix is igyekszik meglovagolni a trendet, és az utóbbi években erős nemzetközi terjeszkedésbe kezdett.

57 millióan már igent mondtak

A Statista által összefoglalt lenti grafikonon jól látszik, hogy az elmúlt három év alatt több mint duplájára nőtt az előfizetői kör. A bővülés elsősorban a nemzetközi nyitásnak köszönhető, bár hazai környezetben is sikerült azért lassú, de biztos növekedést produkálni. Az USA-n kívüli terjeszkedés léptékét jól jelzi, hogy csak a tavaly októbertől december végéig tartó időszakban 2,4 millió előfizetőt sikerült megnyerniük. Az idei első negyedévben összesen újabb 3 millió új ügyfelet prognosztizálnak. 

Forrás: statista.com

A Netflix tavaly egy másik összevetésben is történelmi eredményt ért el. A 2014 második negyedévében ugyanis már több bevételük származott előfizetésekből, mint amennyit a nagy rivális kábelszolgáltatónak, az HBO-nak sikerült összegyűjtenie. Ugyanakkor a profitabilitást tekintve még van mit javítani, hiszen a nagyjából egyforma árbevétel mellett az HBO több mint négyszerakkora összeget tudott felmutatni üzemi eredményként.

Lépcsőzetes európai invázió

A Netflix 2010 őszén kezdte meg a nemzetközi terjeszkedést: a kanadai indulást aztán gyorsan követte sok más, elsősorban közép- és dél-amerikai ország. Az európai hódító hadjárat 2012 januárjában Angliában és Írországban indult, majd az év második felében Skandinávia lakói kaptak lehetőséget a fix havidíjért korlátlanul igénybe vehető, streamelt, reklámmentes videózásra. A tengernyi sorozatot és egész estés mozit tartalmazó kínálat 2013 szeptemberében már a hollandok számára is elérhetővé vált 8 euróért. A legutóbb pedig (tavaly szeptemberben) Németország, Ausztria, Svájc, Franciaország, Belgium és Luxemburg satírozódott be a lefedettségi térképen. Egyes pletykák szerint a magyarországi belépő sincs már messze, de egyelőre ezt semmilyen hivatalos formában nem erősítették meg.

Közösség & HR

First person shooter videókat gyárt a londoni rendőrség a Facebooknak

Cserébe a londoni rendőrség testkamerákat kap a cégtől. A Facebooknak jó oka van erre a furcsa megállapodásra.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.