Idén immár 16. alkalommal rendezik meg a BME hallgatói az informatika lehetőségeit bemutató ingyenes konferenciát.

Sajátos evolóciója van a kizárólag hallgatók által szervezett Simonyi Konferenciának. Például a pár éve még a lebonyolításban segédkező egyetemi diák idén már egy startup dolgozójaként érkezik és előadásával járul hozzá az egyébként meglehetősen gazdag programhoz.

Lesz mit nézni

A több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő eseményt idén április 16-án, azaz jövő hét kedden tartják. A szervező Simonyi Károly Szakkollégium célja az, hogy mindenki betekintést nyerhessen egy-egy szakterületbe, és arra lelkesítse a látogatókat, hogy folytassák a témában való elmélyülést. Ennek megfelelően a BME I épületében déltől kezdve a hagyományos tanítási programot felváltják a versenyszférából érkező szakértők és kutatók előadásai. A Villamosmérnöki és Informatikai Kara hallgató mellett a szervezők minden érdeklődőt szívesen várnak.

A programpontok közül szemezgetve érdemes kiemelni az NVIDIA-nál dolgozó Ralph Hinschét, aki a RAPIDS és DGX-2 mesterséges intelligencia rendszerek segítségével mutatja be, hogyan tudjuk a mai technológiákkal a leggyorsabb gépi tanulási rendszereket létrehozni. Gáspár Csaba, a DMLab képviseletében a data science megoldások kiaknázásáról, az ezekre építhető alkalmazásokról tart beszél majd.

Mivel a mérnöki szakma nem áll meg a technológiák ismereténél, a két előadóteremben párhuzamosan futó előadások közt helyet fognak kapni a projektmenedzserek szerepéről, az okos oktatásról és az adatvizualizációról szóló előadások is. Berki Lukács, a Google szoftverfejlesztő-menedzsere, a Bazel teljes, egy évtizedes életciklusáról mesél a szoftver születésétől nyílt forráskódúvá válásáig, és a várható jövőjéről.

Műhelymunka közelről

A konferencia részeként egy expo is megtekinthető lesz, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők az egyetemisták szemén keresztül betekintést nyerhetnek a kar kollégiumában folyó informatikai és elektronikai fejlesztésekbe, stúdiótechnikai, dizájn és arculattervezési munkákba.

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik. Aki nem tud személyesen ott lenni, annak alternatívát nyújthat a konferencia idején sugárzott élő közvetítés.

Piaci hírek

Az olaszok is megsarcolják a webes multikat

Elébe mennek az EU és az OECD elképzeléseinek, bevezetik a nemrég elfogadott francia modellt. A jövő évi költségvetésben már 600 millió eurós plusz bevétellel számolnak.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.