Múlt héten jelentette be a Google, hogy nyáron végleg leállítja RSS-olvasó szolgáltatását. Alig két napra rá az egyik alternatívát jelentő szolgáltató már 500 ezer új felhasználóról számolt be.
Borítékolni lehetett, hogy miután a Google pár napja bejelentette, hogy három hónapos türelmi időt követően végleg bezárja RSS-olvasó szolgáltatását, a hasonló szolgáltatásokat kínáló cégek számára jó időszak következik. A hírre az elsők között reagálva problémamentes "költözködést" ígérő Feedly például alig 48 órával a Reader-bezárást bejelentő bejegyzés nyilvánosságra kerülése után már arról számolt be, hogy több mint 500 ezer új felhasználó csatlakozott hozzájuk.

Köszönik, van hely  A cég blogposztja amellett, hogy köszönti az újonnan csatlakozókat, arról is beszámol, hogy a nagy rohamra való tekintettel megtízszerezték a kiszolgálást biztosító szerveres állományt, valamint számos linket és információt tartalmaz a Feedly használatáról illetve arról, hogyan lehet a Reader-használók számára kicsit cizelláltnak tűnő felületet egyszerűbbé, a Google megoldásához hasonlóvá faragni.

A keresőóriás azzal indokolta a Reader bezárását, hogy az új felhasználói szokások már túlhaladottá tették a tartalomfogyasztás RSS-alapú technikáját, és ez a Reader forgalmi statisztikáin is meglátszott már. A háttérben azonban inkább arról lehet szó, hogy a cég integrált felhasználói csatornájának szánt Google+ további támogatást igényel, és a Reader közönségét is megpróbálják a közösségi funkciókra építő Plus aktív felhasználóivá tenni.

Forgalomterelési képesség a BuzzFeed féléves statisztikája alapjánErre a fenti grafikon tanúsága szerint szükség is volna. A partnerein keresztül mintegy 300 millió internetező aktivitását követő BuzzFeed elmúlt féléves statisztikája azt mutatja, milyen arányban terelt a Reader illetve a Plus látogatókat a hálózathoz tartozó tartalmi oldalakra.  

Piaci átrendeződés ■ A Reader bejelentett halála persze nem csupán a Feedly számára jelent lehetőséget, bár abból, hogy az App Store ingyenes alkalmazásai között pillanatok alatt a toplista első helyén találta magát az következik, ők profitáltak eddig a legtöbbet. Az is igaz, hogy a Feedly reagált a leggyorsabban, de feltételezhető, hogy más RSS-feedre építő megoldások számára is bővülési esélyt kínál az óriás sokak számára furcsának tartott lépése. A Passion Digital alábbi infografikáján a Reader rövid életútjának főbb állomásai mellett találni tippeket is arra vonatkozóan, mivel lehet lecserélni a július elsejétől nem üzemelő Google-szolgáltatást.Nincs többé Google Reader
Már nem ingyenes a céges Google Apps

Elkezdett tetőzni a közösségi médiára fordított figyelem

Egy átfogó nemzetközi kutatás arra jutott, hogy sok régióban megállt, sőt néhol csökkent is az átlagos idő, amennyit az emberek naponta a közösségi média bugyraiban töltenek.
 
Mostanáig szinte mindig bízhattunk érzékszerveinkben. A deepfake jelenség miatt azonban olyan pillanathoz érkeztünk a történelemben, ami után többé nem lehet biztosak a látottak, hallottak valódiságában. Teljesen a gépekre leszünk utalva?

a melléklet támogatója az ITBN

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.