Piaci hírek

Egyelőre csak maszatolnak, hogy ki kontrollálná a Facebook Libra valutáját

Az egyre erősödő politikai ellenállás szempontjából érdemes lenne rá válaszolni, hogy miként ellenőrizhetnek magánvállalatok egy általános fizetőeszközt, de a Facebook egyelőre csak a jóhiszeműségét bizonygatja.
 
Átteszik a vállalati IE-funkciókat a chromiumos Edge-be
A fejlesztők már azt is láthatják, mit pakolt át eddig a nagyvállalati funkciókból a Microsoft.
Érdekes digitalizációs stratégiába kezd a Deutsche Bank
A brutális leépítéssel párhuzamosan az IT-költéseit is meg akarja vágni a legnagyobb német bank.
Lepacsizott az Amazon a német versenyhivatallal, de máris jön az újabb ügy
Az online birodalom megússza a bírságot, és 30 napon belül megteszi a szükséges változtatásokat, amelyekre az év eleje óta zajló trösztellenes vizsgálat értelmében szükség lehet. Ugyanakkor az EU pont ma indított újabb, drágának ígérkező aktát.
Maximum egymástól rabolhatnak a gyártók az infokom eszközök piacán
A Gartner friss előrejelzése nem sok jóval kecsegtet sem a PC-k, sem a táblagépek, sem a mobiltelefonok szegmensében. Egy helyben fog topogni a világ.
Ősztől a Firefox is megbélyegzi a HTTP-s weboldalakat
A 70-es Firefoxban a titkosítás nélkül kommunikáló weboldalak mellett ott virít a "nem biztonságos" felirat.
A képzett munkavállalók hiánya miatt aggódnak a cégvezetők
A PwC globális felmérése szerint az utóbbi években nagyott nőtt azoknak a vezérigazgatóknak a száma, akik a szervezeten belül fellelhető szakképzettségi problémákat tekintik a fejlődés gátjának.
Úgy nehéz, ha a felső vezetők tojnak az IT-biztonságra
Egy friss felmérés szerint a C-szintű menedzserek hozzáállása is minőstett biztonsági kockázatokat jelent az informatikai szervezetekre.
Appot kaptak a budapesti sportkedvelők
Már letölthető az az ingyenes alkalmazás, amellyel a mozgást kedvelő fővárosiak könnyebben tájékozódhatnak a környékükön elérhető lehetőségekről, eseményekről.
Egyelőre nem lesz a Broadcomé a Symantec
A Reuters értesülései szerint megakadtak a tárgyalások, mert nem tudtak megállapodni az árról. Megzuhant a Symantec árfolyama.
Népszava: bevásárolná magát az állam a Telenorba
A vállalat negyedét venné meg az Antenna Hungárián keresztül. Még az idén lezongoráznák az adásvételt – állítja a lap.
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.