Mobilitás

Arcfelismerés: években mérhető az Android lemaradása

Az iPhone-ban alkalmazott Face ID-vel egyező színvonalú biometrikus azonosítás csak 2019-ben jöhet a Google-nél.
 
A nagy A-k háborújában az Amazon áll nyerésre
Történelmi napot zárt tegnap az Amazon. Az amerikai vállalat cégértékben beelőzte a Goolge anyavállalatát, az Alphabetet, és immár csak az Apple van előtte.
Nyerészkedni akartak az AMD processzorhibáinak felfedezői?
Az izraeli kutatók nem tartották be az ilyenkor szokásos 90 napos türelmi időt - vélhetőleg azért, mert a megdőlő részvényárfolyamból nyereségre akartak szert tenni. Az AMD közben alig pár hét alatt előállhat a javításokkal.
Cseheké lesz a magyar Telenor
A PPF Csoport a magyar mellett a bolgár, a montenegrói és szerbiai leányvállalatért, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatóért 2,8 milliárd eurót fizet.
Ebből az ütésből nagyon nehezen áll majd fel a Facebook
A tömeges politikai manipuláció, amelynek a közösségi oldal egyre nyilvánvalóbban teret ad, ellentétes azokkal a demokratikus elvekkel, amelyeket állítólag ő maga is képviselne. A befektetői bizalom csökkenése már most is dollár-tízmilliárdokban mérhető.
Itt az ellenzéki összefogás az Amazon úthengerével szemben
A Google új szolgáltatása közvetlenül kapcsolja össze a keresést a vásárlási lehetőséggel, amivel nem csak a felhasználói igényekre reagál, de megpróbálja maga mellé gyűjteni az Amazontől rettegő kereskedelmi láncokat is.
Vitték a vasat, mint a cukrot
2017-ben soha nem látott összegű, közel 150 milliárd dollárnyi bevétel jött össze az informatikai infrastruktúrában utazó gyártóknak. A boomot főleg a szerverek iránti keresletnövekedésnek köszönhetik.
Termékhamisítás ellen vetik be a világ legkisebb számítógépét
Az IBM a kriptovalutáknál megismert blokklánc technológiával teszi hatékonyabbá a termékeredetiség-ellenőrzéseket.
Újabb emberéletet követeltek az önvezető autók
Az Uber autonóm taxija ütött el egy gyalogost, a vállalat azonnal leállította a szolgáltatást.
Magasabb áramszámla a Bitcoin-bányászoknak
New York állam rábólintott, hogy az energiaszolgáltatók magasabb tarifát alkalmazhassanak azok esetében, akik kriptovalutát állítanak elő.
Robot bagoly taníthatja a matekot a finn ovisoknak
Tamperében már a gyakorlatban is próbálgatják a tanárok munkáját támogató robotok felhasználását. A gépek az óvodásoknak számolni segítenek, az iskolásokat angolul és németül tanítják.
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.