Ha akarjuk. A neve Galaxy F lesz, és várhatóan márciusban érkezik az 5G-s Galaxy S10-zel együtt.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség beszámolója szerint a Samsung 2019 márciusában adja ki a múlt szerdán San Franciscóban bemutatott hajlítható okostelefont. A hosszú ideje lebegtetett készülékről akkor annyi derült ki, hogy egy 7,3 hüvelykes, kettéhajtva pedig 4,6 hüvelykes képátlójú mobilról van szó, amely kettéhajtva is csak annyira vastag, mint egy kövérebb okostelefon – a prototípust azonban senki sem nézhette meg közelebbről, így maradtak a nézőtérről lőtt felvételek és a Samsung renderelt videói.

A mostani érteülések alapján a telefon neve Galaxy F lesz, talán az angol foldable (összehajtható) szóra utalva. A Yonhap szerint az új eszöz áráról egyelőre nem született döntés, de iparági elemzők 1700 dollár környékére (egészen pontosan 2 millió dél-koreai wonra, vagyis 1770 dollárra) becsülik. Ez nyilván erősen behatárolja majd a keresletet, bár a Samsung Electronics elnöke korábban mér elárulta, hogy a vállalat az első körben is legalább egymillió darabos tételt szállítana az új készülékből.

Mostantól az appokon múlik minden

A hírügynökség azt írja, hogy a Galaxy F egyszerre érkezik majd meg az 5G-s Galaxy S10 és S10+ modellekkel, és már a februári Mobile World Congress kiállításon közszemlére teszik, hogy a következő hónap közepe táján beindítsák az értékesítést is. Az új interfész sikere mindenki szerint nagyban függ majd az alkalamzásfejlesztőktől, akik a Samsung reményei szerint a következő időszakban előállnak majd mindenféle okossággal, hogy funkciókat (vagy általában: értelmet) adjanak az UI speciális kialakításának.

Ezen a kommentárok szerint nem csak a Galaxy F sikere, de közvetve a Samsung mobil részlegének helyzete is múlhat, miután az elektronikai vállalat mobilos üzletágának nyereségesség folyamatos csökken, nem utolsósorban az innovatívnak tartott eszközök vagy felhasználások elmaradása miatt. Bár az valószínűtlen, hogy a Galaxy F-ről jövő februárig ennél sokkal több kiderülne, az eddigi ismeretek alapján biztosan felbukkan majd egy nagy csomó videó, amely megpróbálja három dimenzióban vizualizálni a hajítható Samsung-telefonokat. Itt az egyik legelső példa:
 

 

Konzumer tech

A Samsung szembemegy a világtrenddel: vezetőknek jön a hatnapos munkahét

Annyira gyenge eredményeket produkált tavaly a dél-koreai vállalat, hogy a vezetőknek át kellett állniuk vészhelyzeti működésre.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.