Okostelefonra optimalizált egészségnapló, a forgalmi dugókat a közösségi visszajelzések révén elkerülő navigációs szoftver, intelligens tömegközlekedési tájékoztató rendszer – egyebek mellett ezek a fejlesztések nyertek az idén az Invitel innovációs versenyén.
Az Invitel negyedik alkalommal hirdette meg a magyarországi vállalkozások innovációs versenyét, amelyen ebben az évben 77 pályázó vett részt.  A távközlési szolgáltató a vállalkozások fejlesztéseit InnoMax díjjal ismeri el, míg a fejlesztői utánpótlást képviselő diák-kategóriában InnoApps díjat oszt ki.

Díjazott ötletek Az ezévi nyertes fejlesztések között több olyan is volt, amely valamilyen módon közösségi érdekekhez kapcsolódott. „Volt olyan cég, amely a krónikus betegek hatékonyabb gyógyításért fejlesztett. Nyert a közösség erejét használó, valós idejű dugófigyelővel ellátott autós navigáció, és egy nagyszabású  utas-tájékoztatási, forgalomirányítási rendszert létrehozó cég – emelte ki a nyertesek kapcsán Gerlei Gyöngyvér az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, az InnoMax Díj zsűri elnöke.

A fejlesztésekkel összefüggésben a kis- és középvállalatok meghatározó szerepére hívta fel a figyelmet Mártha Imre, a cég közelmúltban kinevezett operatív főigazgatója. Véleménye szerint miközben jelentős a kkv-k gazdasági szerepe – hiszen óriási mértékben járulnak hozzá a hazai GDP-hez –, érdemtelenül kevés figyelmet és reflektorfényt kapnak.

Az idei díjazottak

Kisvállalatok kategória ■ egeszsegnaplo.hu, okostelefonra integrált egészségnapló-alkalmazás a krónikus betegek hatékonyabb gyógyulásáért. Fejlesztette a REDMARK Kft.

Középvállalatok kategória ■ Egérút-navigáció, a közösség erejét használó navigációs alkalmazás. Fejlesztette a GeoX Térinformatikai Kft.

Nagyvállalatok kategória  utas-tájékoztatási, forgalomirányítási rendszer. Fejlesztette a Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Zrt.

Különdíj  Rubin COOL,energiatakarékos szervertermi hűtési rendszer. Fejlesztette a Rubin Informatikai Zrt.

InnoApps "Szórakozz!" kategória  Knot it Out! (Bogozd ki!) játék, fejlesztője Hegedűs Tamás László (BME-VIK)

InnoApps "Ne szórakozz!” kategória  HuMap, nyílt forráskódú, ingyenes, hirdetésmentes offline térképalkalmazás, amelyben Magyarország, Budapest és több európai nagyváros térképét használhatjuk internetkapcsolat nélkül. Fejlesztője Szalkai Balázs (ELTE TTK)


InnoMax díj negyedszer
Innovációs díj a BalaBitnek és az NNG-nek

Tengernyi Volvóból lesz önvezető Uber-flotta

Úgy tűnik, jól működik az egy ideje futó közös tesztüzem. Az amerikai cég néhány éven belül 24 ezer autót rendelhet a svédektől.
 
Hirdetés
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.