Okostelefonra optimalizált egészségnapló, a forgalmi dugókat a közösségi visszajelzések révén elkerülő navigációs szoftver, intelligens tömegközlekedési tájékoztató rendszer – egyebek mellett ezek a fejlesztések nyertek az idén az Invitel innovációs versenyén.
Az Invitel negyedik alkalommal hirdette meg a magyarországi vállalkozások innovációs versenyét, amelyen ebben az évben 77 pályázó vett részt.  A távközlési szolgáltató a vállalkozások fejlesztéseit InnoMax díjjal ismeri el, míg a fejlesztői utánpótlást képviselő diák-kategóriában InnoApps díjat oszt ki.

Díjazott ötletek Az ezévi nyertes fejlesztések között több olyan is volt, amely valamilyen módon közösségi érdekekhez kapcsolódott. „Volt olyan cég, amely a krónikus betegek hatékonyabb gyógyításért fejlesztett. Nyert a közösség erejét használó, valós idejű dugófigyelővel ellátott autós navigáció, és egy nagyszabású  utas-tájékoztatási, forgalomirányítási rendszert létrehozó cég – emelte ki a nyertesek kapcsán Gerlei Gyöngyvér az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, az InnoMax Díj zsűri elnöke.

A fejlesztésekkel összefüggésben a kis- és középvállalatok meghatározó szerepére hívta fel a figyelmet Mártha Imre, a cég közelmúltban kinevezett operatív főigazgatója. Véleménye szerint miközben jelentős a kkv-k gazdasági szerepe – hiszen óriási mértékben járulnak hozzá a hazai GDP-hez –, érdemtelenül kevés figyelmet és reflektorfényt kapnak.

Az idei díjazottak

Kisvállalatok kategória ■ egeszsegnaplo.hu, okostelefonra integrált egészségnapló-alkalmazás a krónikus betegek hatékonyabb gyógyulásáért. Fejlesztette a REDMARK Kft.

Középvállalatok kategória ■ Egérút-navigáció, a közösség erejét használó navigációs alkalmazás. Fejlesztette a GeoX Térinformatikai Kft.

Nagyvállalatok kategória  utas-tájékoztatási, forgalomirányítási rendszer. Fejlesztette a Tisza Volán Közlekedési és Szolgáltató Zrt.

Különdíj  Rubin COOL,energiatakarékos szervertermi hűtési rendszer. Fejlesztette a Rubin Informatikai Zrt.

InnoApps "Szórakozz!" kategória  Knot it Out! (Bogozd ki!) játék, fejlesztője Hegedűs Tamás László (BME-VIK)

InnoApps "Ne szórakozz!” kategória  HuMap, nyílt forráskódú, ingyenes, hirdetésmentes offline térképalkalmazás, amelyben Magyarország, Budapest és több európai nagyváros térképét használhatjuk internetkapcsolat nélkül. Fejlesztője Szalkai Balázs (ELTE TTK)


InnoMax díj negyedszer
Innovációs díj a BalaBitnek és az NNG-nek

Veszedelmes lengyel viszonyok – egy magyar vállalkozás Lengyelországban

Még mindig működik a „Polak, Węgier, dwa bratanki”. Ez segíti a magyar tulajdonú vállalatok elfogadását Lengyelországban. De kellenek a lengyel munkatársak is. Interjú Zsoldos Sándorral, az IPR-Insights International vezérigazgatójával.
 
Egy hackertámadás kezdete és felfedezése ritkán esik egybe. A kettő között eltelt napok, hetek, hónapok időszaka az, amikor a támadók észrevétlenül garázdálkodhatnak a rendszerben. Lehet és kell is csökkenteni ezt az időt.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.