Az új iPhone jelentette veszély miatt sokkal korábban jöhet a dél-koreaiak csúcskészüléke, mint azt megszokhattuk.
Hirdetés
 

Megijedt a Samsung? Ha igaznak bizonyulnak az értesülések, akkor a dél-koreai elektronikai óriás nem is annyira az északiak atomcsapásától tart, hanem az Apple tizedik generációs okostelefonjától. Nem kizárt ugyanis, hogy a jövő héten útjára induló készülék miatt a Samsung Galaxy S9 nem a szokásos tavasz közepi időpontjában érkezik, hanem már januárban megjelenhet.

Élesedik a harc a két fő rivális között

A koreai The Investor újságban megjelent információ alapján a Samsung váratlan, szokatlan manőverezésbe kezdhet, hogy kifogja a szelet legnagyobb riválisa vitorlájából. A beszámoló tudni véli, hogy a dél-koreaiak még idén novemberben megkezdik az OLED panelek leszállítását, amitől számítva mindössze két hónapra van szükség a nyilvános bemutatóhoz. Ez a dél-koreaiak szerint a januári CES keretei között vagy utána nem sokkal meg is történhet.

Az S8 esetében még januárban kezdték meg a kijelzők szállítását, ami márciusi bemutatót és április közepi bolti megjelenést tett lehetővé. Ezt a tempót figyelembe véve írta meg a The Investor, hogy akár már 2018 elején megjelenhet az S9.

Feltételezések szerint a Samsung komoly ellenfélre számít az iPhone 8 személyében. A pár nap múlva bemutatásra kerülő okostelefon a következő hónap elején kerül boltokba, és bizonyára óriási érdeklődést vált majd ki az Apple rajongókból. Ezzel a Note 8 (mely még mindig szenved a Note 7 akkubotránya miatti presztízsveszteségtől) valószínűleg nem tud akkora felhasználói táborra szert tenni, mint amekkorát a Samsung szeretne.

Ebből a szemszögből nézve pedig logikus lépésnek tűnik az S9 debütálásának előre hozása. Feltéve, ha a dél-koreaiak tarsolyában lapul valami olyasmi technológia, fejlesztés, amitől nem csak a 2017-es modelljeikhez képest tudnak érezhetően többet kínálni, de a tizedik generációs iPhone iránt érdeklődők egy részét is el tudják csábítani.

Még csak találgatunk

Természetesen a Samsung semmilyen információt nem erősített meg, így egyelőre puszta találgatásról van szó. Aminek hihetőségét azonban tovább növeli az a tény, hogy az új generáció fejlesztése szintén korábban kezdődött a szokásosnál. Mégpedig áprilisban, Star kódnév alatt.

Jelenlegi – szintén találgatásokra alapuló – információk szerint egyébként az új készülék már Android 8.0-t (Oreo) fog futtatni, és régiótól függően egy Snapdragon 845-re vagy a Samsung saját Exynos lapkájára fog alapulni. 64 GB belső memóriával bír, ami mellett természetesen SD-kártyákat is tud majd fogadni. Akár 400 GB-osakat is, így közel fél terabyte tárhely is kerülhet egyetlen okostelefonba. A nagy kérdés azonban az, hogy bővül-e a telepített RAM mennyisége – a 4GB egy csúcstelefon esetében kevésnek mondható.

Az XDA beszámolója egyébként rávilágított, hogy a Samsung már lekötötte a Snapdragon 845 első gyártási sorozatát saját céljaira, vagyis riválisaihoz képest akár hónapokkal korábban piacra léphet majd a legerősebb mobilprocesszorok egyikével. Reméljük, hogy ha igaznak is bizonyul a sietség, az nem megy a minőség rovására, és nem okoz olyan gyártási problémákat, mint ami a Note 7-tel több milliárd dolláros veszteséget okozott a dél-koreai vállalatnak.

Mobilitás

Meddig élnek az öregedő iPhone-ok?

Egyre tovább, de az új iOS 11 mai megjelenése újabb modelleket zár ki a frissítésekből.
 
Hirdetés

Családi tradícióból okos vállalkozássá nőtt a motocross-iskola

Így építhet akár egy hagyományos technikai sportra is modern céget digitális eszközökkel.

Jövőre a bankoknak meg kell nyitniuk az ügyféladataikat külső szolgáltatók, köztük a fintech cégek előtt. Hazai szakértőket kérdeztünk arról, hogyan rajzolja át ez a pénzintézeti piacot.

a melléklet támogatója a Balasys

Hirdetés

Most készüljön fel a fintech világ biztonsági kockázataira!

A pár éve kitört fintech-láz, valamint a jövő év elején életbe lépő PSD2 nem csak a pénzügyi piacok üzleti modelljét borítja meg. A biztonsági kérdéseket is sürgősen újra kell gondolniuk a piac szereplőinek.

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP FORUM HUNGARY:
így működik a digitalizáció magja

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.