Kevesen mondhatják el magukról mindezt egyszerre. Azt gondolnánk, ilyen csak álmainkban fordul elő, pedig a huszonhat éves Jankai Valentinre mindkét megállapítás igaz. A Blind Myself dobosának sikere a modern felhőtechnológiákon is múlik. (x)

A mindössze huszonhét éves Jankai Valentin, a Blind Myself dobosa, még az iskolapadot koptatta, amikor a zenekar már New York államban turnézott, és a leghíresebb klubokban lépett fel. Valentin tizennégy évesen szíve választottjának akart örömet szerezni azzal, hogy tökéletes dobjátékkal utánozta az együttest. Teljesítménye a zenekart is lenyűgözte. Még nem volt nagykorú, amikor a zenekar átalakulásakor a Blind Myself állandó tagja lett.

Jóllehet a zenekar már több mint húsz éve létezik, webes megjelenése modern és fiatalos – köszönhetően Jankai Valentinnek. Ő a zenélés mellett a Blind Myself webes megjelenéséért is felel, és emellett webfejlesztő és grafikai vállalkozást is működtet. 2009 óta jelenteti meg szólóanyagait. Énekel, minden hangszeren ő zenél, de a hangmérnöki és a vizuális megjelenéssel kapcsolatos feladatokat is maga végzi.

Hogyan bír egyszerre ennyi mindent? Okos megoldásokkal! – válaszolja Valentin. A legfontosabb munkaeszközei: a számítógép, a mobiltelefon és az internet. Szinte bárhol tud dolgozni, ahol ezek az eszközök rendelkezésére állnak. Munkára használja ki az utazással töltött időt, az üresjáratokat, de sokszor még kutyasétáltatás közben is dolgozik. "Mivel a zenéket és a webes anyagokat is a felhőbe töltöm fel, ott pedig hely van bőven, minden munkámhoz bárhol hozzáférhetek. Nemrég, séta közben találkoztam egy ügyfelemmel. Megkérdezte, hogy állunk a melóval? Elővettem a mobilomat és megmutattam neki. Örült. Láttam rajta, hogy szereztem neki egy jó napot" – meséli a vérbeli huszonegyedik századi vállalkozó.
 

A felhő nagy előnye Valentin szerint, hogy biztonságos. "Bele sem merek gondolni, mi történne, ha egyszer valami baja lenne a számítógépemnek! Napokra bénulna meg az életem. Az állandó biztonsági mentések korábban rengeteg időmet égették el, most mindent a felhőbe töltök fel. Folyamatos a szinkronizálás, így nem kell plusz időt szánnom a mentésekre. Miközben fájlokat töltök a felhőbe, már egy újabb feladaton dolgozom" – meséli a zenész-vállalkozó. Aztán rögtön egy újabb példát is említ, mire is jó a modern technológia: "Ha például egy turné valamelyik állomására igyekezve eszünkbe jut egy új formáció, útközben megcsináljuk, feltöltjük a felhőbe. Mire megérkezünk a koncert helyszínére, akár játszhatjuk is azt, ami induláskor még csak a fejünkben létezett."

"Látható, hogy a munkámban milyen nagy segítségemre van és valódi szabadságot ad, ha a vezetékes- és mobilnet, valamint korlátlan beszélgetés is rendelkezésemre áll" – összegzi véleményét a Magenta 1 Business csomagról Jankai Valentin zenész, a Blind Myself dobosa.

Mobilitás

Az orosz fillérekért is mélyre hajolnak az amerikai gyártók

Hasonló történik, mint az utóbbi néhány évben Kínában, csak sokkal kevesebb pénzt hoz.
 
Hirdetés

A Hello Biznisz mindennap lehetőséget ad a tanulásra

A magyar kisvállalkozásoknak komoly fejlődést jelent a hiánypótló Hello Biznisz platform, mellyel napi néhány perc alatt fejleszthetik saját hatékonyságukat.

Hirdetés

Okos városok felé nyit az ALEF, a Libelium kizárólagos disztribútora lett

Portfólióját az okos város projektek irányába szélesíti az ALEF csoport, amely a közelmúltban disztribúciós megállapodást kötött a témában az élenjárók közé sorolt spanyol Libelium céggel.

Egy hackertámadás kezdete és felfedezése ritkán esik egybe. A kettő között eltelt napok, hetek, hónapok időszaka az, amikor a támadók észrevétlenül garázdálkodhatnak a rendszerben. Lehet és kell is csökkenteni ezt az időt.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.