Kevesen mondhatják el magukról mindezt egyszerre. Azt gondolnánk, ilyen csak álmainkban fordul elő, pedig a huszonhat éves Jankai Valentinre mindkét megállapítás igaz. A Blind Myself dobosának sikere a modern felhőtechnológiákon is múlik. (x)
Hirdetés
 

A mindössze huszonhét éves Jankai Valentin, a Blind Myself dobosa, még az iskolapadot koptatta, amikor a zenekar már New York államban turnézott, és a leghíresebb klubokban lépett fel. Valentin tizennégy évesen szíve választottjának akart örömet szerezni azzal, hogy tökéletes dobjátékkal utánozta az együttest. Teljesítménye a zenekart is lenyűgözte. Még nem volt nagykorú, amikor a zenekar átalakulásakor a Blind Myself állandó tagja lett.

Jóllehet a zenekar már több mint húsz éve létezik, webes megjelenése modern és fiatalos – köszönhetően Jankai Valentinnek. Ő a zenélés mellett a Blind Myself webes megjelenéséért is felel, és emellett webfejlesztő és grafikai vállalkozást is működtet. 2009 óta jelenteti meg szólóanyagait. Énekel, minden hangszeren ő zenél, de a hangmérnöki és a vizuális megjelenéssel kapcsolatos feladatokat is maga végzi.

Hogyan bír egyszerre ennyi mindent? Okos megoldásokkal! – válaszolja Valentin. A legfontosabb munkaeszközei: a számítógép, a mobiltelefon és az internet. Szinte bárhol tud dolgozni, ahol ezek az eszközök rendelkezésére állnak. Munkára használja ki az utazással töltött időt, az üresjáratokat, de sokszor még kutyasétáltatás közben is dolgozik. "Mivel a zenéket és a webes anyagokat is a felhőbe töltöm fel, ott pedig hely van bőven, minden munkámhoz bárhol hozzáférhetek. Nemrég, séta közben találkoztam egy ügyfelemmel. Megkérdezte, hogy állunk a melóval? Elővettem a mobilomat és megmutattam neki. Örült. Láttam rajta, hogy szereztem neki egy jó napot" – meséli a vérbeli huszonegyedik századi vállalkozó.
 

A felhő nagy előnye Valentin szerint, hogy biztonságos. "Bele sem merek gondolni, mi történne, ha egyszer valami baja lenne a számítógépemnek! Napokra bénulna meg az életem. Az állandó biztonsági mentések korábban rengeteg időmet égették el, most mindent a felhőbe töltök fel. Folyamatos a szinkronizálás, így nem kell plusz időt szánnom a mentésekre. Miközben fájlokat töltök a felhőbe, már egy újabb feladaton dolgozom" – meséli a zenész-vállalkozó. Aztán rögtön egy újabb példát is említ, mire is jó a modern technológia: "Ha például egy turné valamelyik állomására igyekezve eszünkbe jut egy új formáció, útközben megcsináljuk, feltöltjük a felhőbe. Mire megérkezünk a koncert helyszínére, akár játszhatjuk is azt, ami induláskor még csak a fejünkben létezett."

"Látható, hogy a munkámban milyen nagy segítségemre van és valódi szabadságot ad, ha a vezetékes- és mobilnet, valamint korlátlan beszélgetés is rendelkezésemre áll" – összegzi véleményét a Magenta 1 Business csomagról Jankai Valentin zenész, a Blind Myself dobosa.

Mobilitás

Elon Musk összekötné agyunkat számítógépeinkkel

Az amerikai vizionárius új cége ismét egy sci-fi témát váltana valóra.
 
Hirdetés

Népszerű rockzenész és sikeres, huszonegyedik századi vállalkozó

Azt gondolnánk, ilyen csak álmainkban fordul elő, pedig a huszonhat éves Jankai Valentinre mindkét megállapítás igaz. A Blind Myself dobosának sikere a modern felhőtechnológiákon is múlik.

A vállalatoknál telepített szoftverek közel harmada feleslegesen kerül fel a számítógépekre vagy kihasználatlan, ami szükségtelen költségeket és extra kockázatot jelent egy gyártói auditnál.

a melléklet támogatója a SoftwareONE

Hirdetés
A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az IPR-Insights idén is megkérdezte a vállalatokat a tapasztalataikról. A válaszadók többsége több auditra készül, de magabiztosabban várja az auditort. Fábián László (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.