Újabb szolgáltatóval bővült a Digitális Jólét Alapcsomag (DJA) kínálata, a Telekom pénteken csatlakozott a programhoz.

Két mobilnetes és két otthoni internet-alapcsomagot vezet be péntektől a Magyar Telekom. A legnagyobb hazai távközlési szolgáltató ma írta alá a program védjegyhasználati szerződését, ami feljogosítja, hogy a piaci árnál kedvezőbb tarifát ajánljon azoknak a reménybeli kezdő netezőknek, akik eddig elsősorban anyagi okok miatt nem fizettek elő a világhálóra.

Egyre csak jönnek a szolgáltatók

Az új csomagok bejelentésére szervezett tájékoztatón Deutsch Tamás, a Digitális Jólét programért felelős miniszterelnöki biztos elmondta: a szolgáltatók számára másfél hónappal ezelőtt nyílt meg a lehetőség az egyébként ingyenes állami védjegy használatára és a programban való részvételre. Hozzátette, eddig már kéttucatnyian csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A Telekom kínálatában elérhető, roamingra is alkalmas mobilnetes csomagok egyike a Net 1GB, amelynek havi díja egy év hűséggel 1500 forint. Ha elfogy az adatkeret, akkor kiegészítő adatcsomagot vásárolhat az ügyfél, egyébként az adott hónapra leáll nála a netszolgáltatás.  A prémium alapcsomag, vagyis a Net 4GB díja havi 3200 forint, ehhez is egy év hűséget kell vállalni.  

A vezetékes DJA Start csomag havidíja 2890 forint, ami maximum 30 Mbps le- és 5 Mbps feltöltési sebességet ad. Itt is van egy többet tudó ajánlat, a DJA 50, amely havi 2990 forintért maximálisan 50 Mbps le- és 5 Mbps kínált feltöltési sebességet nyújt. Az otthoni csomagok korlátlan adatforgalmat biztosítanak, és 5 darab email-postafiókot is tartalmaznak.

Az otthoni DJA csomagot az veheti igénybe, akinek a szerződéskötést megelőző egy évben nem volt otthoni internet-előfizetése sem saját, sem a közeli hozzátartozója nevén.

Mindenki másképp ajánlja

Kevesebb, mint két hét alatt már a harmadik nagy szolgáltató jelenti be alapcsomag-ajánlatait. Elsőként a UPC, majd néhány nappal később a Telenor vezette be az újfajta díjcsomagokat, amelyeket a távközlési piacon már jó ideje megszokott módon továbbra sem könnyű összehasonlíthatani.  Így legfeljebb arra tudunk vállalkozni, hogy egy táblázatban összesítjük az eddigi  ajánlatokat.
 

Digitális Jólét Alapcsomagok


A UPC egyetlen vezetékes csomagja például azonos ugyan a Telekom DJA Start csomagjával, amennyiben a letöltési sebesség akár 30 Mbps-os is lehet. A feltöltésnél viszont nem öt, hanem maximum 3 Mbps-ot vállal a szolgáltató, mindezért pedig az ügyfélnek két éves hűséget kell vállalnia. A UPC ajánlata – ha az előfizető hajlik az elektronikus számlázásra – csak havi 100 forinttal kerül többe, mint a Telekomé,  ellenkező esetben viszont 600 forinttal.

A mobilnet-csomagoknál a Telenornak 500 megabájtos induló csomagja van, amelynek ára havi 2490 forint – igaz, ebben elérhető még 50 perc belföldi hívás is, a 2 GB-os csomag díja pedig 2190 forint. A Telenor tett egy 600 MB-os adatjegy-ajánlatot a feltöltőkártyás ügyfeleinek, ennek a havidíja nem éri el az 1000 forintot sem. Az adatforgalom viszont csak belföldi, de ha elfogy a keret, akkor nem állítja le, csak lassítja a netezést a szolgáltató. A kedvezményes ajánlatokhoz azonban a Telenornál is két évre kell elköteleződnie az ügyfélnek. 

Így állunk eddig, felkészül a Digi és a Vodafone.

Piaci hírek

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.