A vállalat lapértesülések szerint újabb átszervezéseket tervez, a cél a cloud szolgáltatások hatékonyabb támogatása.

A Seattle Times és a Bloomberg értesülései alapján a Microsoft néhány napon belül nagyszabású átszervezéseket jelent be az értékesítésért felelős szervezetében, ami a TechCrunch forrásai szerint több ezer ember elbocsátásával járhat a társaság hazai szervezetében és világszerte egyaránt. A Microsoft érdemben nem kommentálta a lapok beszámolóit, a cég egyik szóvivője mindössze annyit közölt a Reuters hírügynökséggel, hogy az ügyfelek és partnerek jobb kiszolgálása érdekében bizonyos változtatásokra készülnek.

Az átalakítások abból a szervezeti összeolvadásból erednek, amelyek néhány KKV-kra koncentráló részleget olvasztanának egybe a nagyvállalati ügyfelek kiszolgálásáért felelős egységgel. A Bloomberg ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy a kialakuló redundancia itt elsősorban a sales munkatársakat érinti majd.

A múlt év júliusában bejelentett leépítés 2850 embert érintett a cég nemrég lezárt pénzügyi éve során, köztük 900 alkalmazottat a Microsoft értékesítői közül. A vállalatugyanakkor szeptemberben jelezte, hogy sales részlegét ezer új munkatárssal bővítette, akik ugyancsaka cloud termékekre fókuszálnak. Az újabb leépítések bejelentése éppen azért lenne pont most esedékes, mert a hasonló terveket hagyományosan az új pénzügyi időszakok elején hozzák nyilvánosságra.

Nem a dobozost kell erőltetni

Tavaly tavasszal az okostelefonos üzletág szabadult meg 1850 embertől, 2015 júliusában pedig a 7,6 milliárd dolláros Nokia-akvizíció nyomán bocsátottak el 7800 embert. Ahogy arról az év elején mi is beszámoltunk, a szoftveróriás az elmúlt években összesen több mint 25 ezer állást számolt fel a költséghatékonyság jegyében.

A mostani átalakításokat a tengerentúli források a Microsoft múlt évi vezércseréire vezeti vissza, amikor az értékesítési és marketingrészleg élére 2016 nyarán új emberek kerültek. A vállalat sales stratégiáját már korábban is érték kritikák, az új elképzelés az Azure számítási és szoftverszolgáltatásait állítaná a középpontba a hagyományos dobozos termékek helyett.

A Microsoft 2017 márciusában több mint 120 ezer embert foglalkoztatott, közülünk több mint 45 ezret Washington államban. Ebbe a létszámba elvileg már beleértendő az a nagyjából 10 ezer ember, akik a LinkedIn 27 milliárd dolláros felvásárlása nyomán decemberben kerültek a vállalathoz.

Közösség & HR

Kanadai költözéssel hergeli Trumpot az Amazon

Alighogy az Apple bejelentett 20 ezer új amerikai munkahelyet, az Amazon meglebegtette, hogy 50 ezer állást vihet Kanadába.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.