Kis- és nagyvállalatok számára rukkolt elő új előfizetési szolgáltatásával a szoftverfejlesztő.

Microsoft 365 néven jelentette be legújabb szolgáltatását a redmondi szoftvergigász. A kifejezetten az üzleti szférának szánt lehetőségtől azt reméli a cég, hogy könnyebbé válik a Windows 10-re és az Office 365-re történő előfizetés – utóbbit használó, havi szinten fizető ügyfelekből egyébként több mint 100 millióval rendelkezik Redmond –, a munkakörnyezet kialakítása és működése pedig illeszkedik a legújabb felhasználói elvárásokhoz.

Szoftver szolgáltatásként

A vállalat Microsoft Inspire konferenciáján számolt be a részletekről. Eszerint két változat készül: az Enterprise és a Business. Mindkettő tartalmazni fogja a legújabb operációs rendszert, irodai alkalmazáscsomagot, valamint a vállalati mobilitást és biztonsági funkciókat kínáló termékeket (Enterprise Mobility + Security). A cél bevallottan az, hogy még nagyobb rugalmasságot nyújthassanak a felhasználóknak.

Az Enterprise kiadás a termékek nagyvállalati verziójára épül, és kifejezetten nagy alkalmazotti létszámmal rendelkező vállalatok számára készült. Ezzel szemben a Business változatot a kis- és közepes méretű vállalatoknak kínálja a Microsoft, olyan cégeknek, akiknél maximum pár száz fő dolgozik. Ez a kiadás az Office 365 Business Premium lehetőségeit kombinálja a Windows 10 és az Enterprise Mobility + Security biztonsági és menedzsment lehetőségeivel, illetve központi konzolfelületet biztosít a felhasználó- és eszközmenedzsmentre.

A fentieken túl három alkalmazás érhető el még az Office 365 Business Premiumhoz és a Microsoft 365 Businesshez. A Microsoft Listing egy emailmarketing-szolgáltatás, a Microsoft Connections üzleti információk kiemelt website-okon való közzétételére szolgál, a Microsoft Invoicing pedig a számlázásban segíti az ügyfeleket.

Árazásról az Enterprise verzió kapcsán egyelőre nem árult el részleteket a Microsoft, pedig alig pár hét maradt a szolgáltatás indulásáig. Tervek szerint ugyanis augusztus elsején válik elérhetővé a Microsoft 365 nagyvállalati kiadása. A Business egy nappal később startol, szerte a világon elérhető lesz, és felhasználónként 20 dollárba kerül havonta.

Nem csak közvetlenül Redmondon keresztül lesz elérhető a Microsoft 365, hanem felhőben utazó partnerei – akikből több mint 64 ezerrel rendelkezik a Microsoft – is kínálhatják a szolgáltatást, derült ki a konferencián.

Nemsokára indul az Azure Stack is

Az új csomagokkal együtt a Microsoft a felhő fejlesztését is bejelentette. Partnereivel (Dell EMC, HPE, Lenovo) együttműködve indul útjára a Microsoft Azure Stack. A Technical Preview formában már 2016 óta létező Azure-bővítmény révén a vállalatok saját hibrid felhőik hosztolását végezhetik el.

A Microsoft partnerei mind integrált, a Stacket, illetve az ahhoz tartozó alkalmazásokat és szolgáltatásokat futtatni képes rendszereket készítenek; az első megoldások szeptemberben állnak majd üzembe. Az Azure Stack tehát a hardvergyártó partnerek kulcsrakész integrált rendszereinek részeként válik elérhetővé.

Cloud & big data

Kanadai költözéssel hergeli Trumpot az Amazon

Alighogy az Apple bejelentett 20 ezer új amerikai munkahelyet, az Amazon meglebegtette, hogy 50 ezer állást vihet Kanadába.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.