Az SAP közelmúltbeli nagy technológiaváltása nyomán született a HANA-alapú S4 integrált vállalatirányítási rendszer és a Hybris is. Az új e-commerce és CRM-megoldás bevezetését már meg is kezdte Magyarországon az S&T. (x)
Hirdetés
 

Az SAP legújabb technológiái közül a következő hónapokban kettőt is bevezet Magyarországon az S&T Magyarország Kft. Az informatikai tanácsadó cég, a német szoftveróriás hazai partnereként egyfelől megbízást nyert el egy komplett S4 rendszer megvalósítására, egy másik hazai projekt keretében pedig a Hybris nevű új ügyfélkapcsolati (CRM) és e-commerce megoldás bevezetését végzi.

"Az S4 a jövő az SAP-nál, a világon eddig kevesebb mint száz ilyen ERP-projekt valósult meg. Az általunk elnyert megbízás lesz az első S4-bevezetés Magyarországon" – mutat rá az üzlet jelentőségére Török György, az S&T SAP-üzletágának a vezetője. Hozzáteszi, az S4 a korábbi R3 integrált vállalatirányítási rendszer következő generációja, ami rugalmas mobileszközös (okostelefon, tablet stb.) kezelőfelületével jelentős technológiai ugrást jelent a korábbi változatokhoz képest.

Hogy miért is éri meg a generációváltás az ügyfelek számára? Az üzletágvezető az elsők között említi a költséghatékonyságot. Az S4 karbantartása hosszabb távon olcsóbb, mivel az új funkciókat a korábbiaknál könnyebben lehet hozzá kifejleszteni. A rendszer másik előnye, hogy Fiori-alapú. A Fiori szintén új termék az SAP-nál, használatával az alkalmazások már bármilyen mobil eszközön elérhetők.

Török György a további előnyök közé sorolja a riportolási folyamatok felgyorsulását, még a nagyon bonyolult jelentések is valós időben jeleníthetőek meg a rendszerben, így az S4-nél nincs szükség külön üzleti intelligencia alkalmazásra (BI) sem.

Magyarországon várhatóan igen nagy lesz a kereslet az S4 bevezetések iránt, mivel igen nagy a bázisa az R3-nak is, a régi felhasználóknak pedig a webes kezelőfelület komoly ösztönzést adhat a generációváltásra. "Ezért is fontos, hogy a szakembereink már elsajátították az SAP legújabb technológiáival kapcsolatos ismereteket is" – emeli ki az üzletágvezető.

Az S&T stabilan őrzi a pozícióját az SAP-technológiákkal összefüggő üzemeltetés támogatási szolgáltatás piacán is. Az SAP PCoE auditált minősítéssel rendelkező 50 fős szakértői csapat már több mint 30 ügyféllel áll folyamatos kapcsolatban. A szolgáltatási szintek (SLA) szerződésenként egyedileg meghatározhatók, és a munka egy külön ügyfelekre szabható szolgáltatásmenedzsment rendszer keretében zajlik.

Az S&T Consulting Hungary Kft. az 1993-ban alapított és 2003 óta tőzsdén jegyzett S&T AG magyarországi leányvállalata, a hazai informatikai piac egyik meghatározó szolgáltató cége. Éves árbevétele 2014-ben meghaladta a 7,5 milliárd forintot, ami 12 százalékos növekedést jelent a 2013-as eredményhez képest. A budaörsi székhelyű társaság jelenleg több mint 100 főt foglalkoztat.

További információk: snt.hu.

Cloud & big data

Már nem a CIO-é a legjobban fizető IT-vezetői állás

Legalábbis Amerikában. A stratégiaalkotás és az IT-büdzsé menedzselése továbbra is az ő feladatuk, de eljött a specializálódás kora.
 
Ehhez is a felhőszolgáltatások adják a nagy lökést, teret adva a kísérletezéshez.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.