Meg nem nevezett összegért csatlakozik az amerikai mamuthoz a virtuális valóság lehetőségeit remekül kihasználó, videójátékokat készítő fiatal csapat.
Hirdetés
 

Az utóbbi időben egyre nagyobb várakozás övezte a virtuális- és kiterjesztett valósággal (VR, AR) kapcsolatos fejlesztéseket. Néhány hangos siker, mint például a Nintendo figuráira vadászást lehetővé tevő Pokémon Go azonban még kevés az áttöréshez. Ám a várakozások szerint ez utóbbi sincs már messze, hiszen a VR-henger csak mostanában indul be.

A lehetőséget érzik a nagy technológiai cégek is, nem csoda, hogy a Facebooktól a Microsofton át a Google-ig mindeki próbálja a legkényelmesebb pozícióba navigálni magát arra az időszakra, amikor tényleg beindul a dollármilliárdos pénzeső. A héten éppen utóbbi volt a soron, hogy újabb szelettel egészítse ki a témában eddig összerakott portfólióját.

Állást hozott a melószimulátor

Tegnap hozták nyilvánosságra a felek, hogy a játékfejlesztéseiről ismert texasi Owlchemy Labs mostantól a Google kötelékében folytatja a munkát. A 2010-ben mindössze négy tehetséges fiatal által indított cég ma már több kisebb cím mellett több nagy sikerű alkotáson is túl van. A felvásárlás pénzügyi részleteit nem közölték, de a nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy a mára már 23 fősre hízó fejlesztőgárda viszonylagos szabadságát megőrizve dolgozhat újabb, a virtuális valóság lehetőségeit minél teljesebben kihasználó játékokon, alkalmazásokon.

 

 

A startup eddigi leghangosabb sikerét a rendkívül bizarr témára épített Job Simulator volt. Igen, ez valóban arról szól, ami a neve, azaz a játékosoknak több, való életben létező munkahely virtuális (és kicsit kicsavart) megfelelőjében kell helytállniuk. A program az első volt, amelyet a HTC VR-platformjára, a Vive-ra bejelentettek és a céges promócióknál is ezt a játékot használták. A programmal szintén találkozhatunk a Playstation VR és Oculus Rift egyelőre nem túl bő kínálatában.

Érdekesség, hogy az amúgy rendkívül pozitív kirtikákat kapó játék árát két hét után le kellett szállítani, mert az Olchemy Labs elsőre kicsit túlbecsülte a keresletet az eredetileg 40 dollárra kiírt szimulátornál. Ez is mutatja egyébként, hogy mennyire kiforratlan piacról van szó, ahol mindenki csak az első, tapogatózó lépéseket teszi.

Konzumer tech

Megint úgy meghekkelték a netet, hogy nem tudni, valóban meghekkelték-e

Merthogy egyáltalán nem biztos, hogy meghekkelték. Az is elképzelhető, hogy több nagy amerikai cég teljes adatforgalma egy ideig azért folyt át egy orosz szerveren, mert valaki bénázott.
 
Hirdetés

Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor

Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja.

Ehhez is a felhőszolgáltatások adják a nagy lökést, teret adva a kísérletezéshez.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.