Biztonság

Mesterséges intelligenciával harcol a vírusok ellen a Microsoft

A vállalat 400 millió PC-ből épít intelligens antivírus rendszert.
 
Az orosz fillérekért is mélyre hajolnak az amerikai gyártók
Hasonló történik, mint az utóbbi néhány évben Kínában, csak sokkal kevesebb pénzt hoz.
Fél Ukrajnát lebénította az újabb zsarolóvírus
Óriási tempóval terjed a WannaCry utódja. A Petya nevű vírus már szerte a világon szedi áldozatait.
Bosszút áll az okostelefon, ha nem foglalkozunk vele
Egy amerikai kutatás szerint az okostelefon nem csak hasznos és szórakoztató társ, de kikapcsolt vagy zsebre tett állapotban elhülyít és ostoba döntésekre kényszerít.
Forintban 750 milliárd lenne a Google-re kiszabott büntetés
A szolgáltatás, amiért kiszabták a 2,42 milliárd eurós büntetést, ráadásul nem is mindenhol érhető el Európában, például Magyarországon sem.
Kritikus hibák az Intel processzoraiban
Az Intel hatodik és hetedik generációs Core lapkáinak defektje miatt akár adatok is odaveszhetnek.
200 dollárból megtörték az AES-256 titkosítást
Gyakorlatilag zsebpénzből összerakható az a megoldás, amivel holland kutatók két vállra fektették a kódolást.
Így duplázhatjuk meg a haszonrésünket az Ipar 4.0-val!
A T-Systems már több Ipar 4.0 jellegű pilot rendszert működtet a hazai autóiparban, és a Deutsche Telekom kompetenciaközpontjaként a német ipar korszerűsítésébe is bekapcsolódott fejlesztéseivel.
Veszedelmes lengyel viszonyok – egy magyar vállalkozás Lengyelországban
Még mindig működik a „Polak, Węgier, dwa bratanki”. Ez segíti a magyar tulajdonú vállalatok elfogadását Lengyelországban. De kellenek a lengyel munkatársak is. Interjú Zsoldos Sándorral, az IPR-Insights International vezérigazgatójával.
Okos városok felé nyit az ALEF, a Libelium kizárólagos disztribútora lett
Portfólióját az okos város projektek irányába szélesíti az ALEF csoport, amely a közelmúltban disztribúciós megállapodást kötött a témában az élenjárók közé sorolt spanyol Libelium céggel. (x)
Sem eszköz, sem tudás – emiatt nem megy az oktatás digitalizálása
Az iskolákban nincsenek megfelelő eszközök, a tanárok pedig lemaradtak a diákoktól – ezek is akadályozzák a digitális oktatás terjedését, állítja a Fujitsu egy nemzetközi kutatása. A magyar helyzet is hasonló.
Hirdetés

Okos városok felé nyit az ALEF, a Libelium kizárólagos disztribútora lett

Portfólióját az okos város projektek irányába szélesíti az ALEF csoport, amely a közelmúltban disztribúciós megállapodást kötött a témában az élenjárók közé sorolt spanyol Libelium céggel.

Egy hackertámadás kezdete és felfedezése ritkán esik egybe. A kettő között eltelt napok, hetek, hónapok időszaka az, amikor a támadók észrevétlenül garázdálkodhatnak a rendszerben. Lehet és kell is csökkenteni ezt az időt.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.