Cloud & big data

Még vitatkozunk arról, hogy mi az AI, de most kell felkészülnünk a használatára

A Fujitsu EMEIA technológiai vezérigazgató-helyettese, Réger József szerint a vállalatoknak a félelmek helyett a reális felhasználási lehetőségeket kell vizsgálniuk.
 
40 százalékkal nagyobb teljesítmény az Intel új CPU-iban
A 4K-s felbontás, a virtuális valóság és még számos egyéb, egészen friss trend támogatása válik hangsúlyosabbá a chipgyártó nyolcadik generációs Core processzoraiban.
Az Alibaba felhője úgy nő, mintha húznák
Egyre komolyabb globális szereplő lesz. Indiában és Indonéziában már megvetette a lábát. Ha így folytatja, hamarosan beéri az Amazont.
Kiderült, hogyan fogják hívni a következő Androidot
A nálunk Pilótaként ismert keksztípus a világ tőlünk nyugatabbra eső részén sem ismeretlen - és most még inkább bevonul a köztudatba, a Google húzásának köszönhetően. Célkeresztben az akkumulátoridő és a biztonság.
Az iPhone 7 a világ, a Galaxy 8 az Android legnépszerűbb okostelefonja
Már számtalan szemszögből vizsgálták a piackutatók az okostelefonok második negyedévi értékesítését, most itt az egyes modellek szerinti világrangsor.
Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor
Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja. (x)
Katasztrofális hiba a csatlakozott autókban
A Trend Micro szerint egy szimpla patch nem segít; újra kell(ene) gondolni a hálózaton lógó eszközök koncepcióját.
Kerülőutak, avagy magyar IT-szakemberek kalandjai külföldön – 1. rész
Miért mentek el? Visszajönnek-e? Miért jöttek vissza? Mit vittek és mit hoztak magukkal? Karrierutak külföldi kanyarokkal. Egyéni életutak, általános tanulságok.
Az Amazon is gépi tanulásra bízza az adatvédelmet
Egyelőre csak az USA két régiójában, és az S3-hoz érhető el, de a Netflix és az Autodesk már használja.
Nagyon megváltozott a Skype
Az asztali verzió - követve a mobil kliens arculatváltását - a fiatalok irányába fordult. Eltűnt néhány megszokott, felbukkant néhány új funkció, a vélemények legalábbis vegyesek.
Adatközpontok: mire vágynak az európaiak?
Még mindig Amerika uralja az európai nyilvánosfelhő-piacot, vagy megkezdődött a nyelvi, kulturális háttér lebontásán kialakítható pán-európai cloud szolgáltatások kora?
Virtualizációval teszik még hatékonyabbá az informatikai környezetet a szoftveresen meghatározott adatközpontok. Alacsonyabb költségek, magasabb színvonalú IT – egyre többen fordulnak az SDDC technológia felé.

a melléklet támogatója az ArubaCloud

Hirdetés

Felhőszolgáltatást használ? Ezt hozza önnek a GDPR

Már csak kilenc hónap maradt a felkészülésre. A felhőszolgáltatók is ezen dolgoznak.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.