Közösség & HR

Kitárulkozik a WhatsApp a Facebooknak

A közösségi hálózat hozzáférést kap a két éve felvásárolt csevegőalkalmazás felhasználói adataihoz. Akinek ez nem tetszik, az részlegesen megtagadhatja a "kiadatást".
 
Mégis vannak jól eladható eszközök a PC- és tabletpiacon?
Bizakodhatnak az európai hardverszállítók: a legfrissebb kutatások szerint az ultraslim notebookokból és a 2-in-1 gépekből több fogy, mint egy éve. A magyar piacon is ez a tendencia.
Trükkös képernyőszűrő védi a kijelzőn megjelenő adatokat illetéktelen szemektől
Bekapcsolva csak az olvashatja le a laptop kijelzőjét, aki pont előtte ül, az avatatlan szemek előtt láthatatlan maradnak a fontos információk.
Egy kis startup beelőzte az Uber nagy dobását
Szingapúrban elindult a világ első robotpilótás taxiszolgáltatása. Igaz, egyelőre csak felügyelettel és kiválasztott kevesek számára.
Ön tudja, mit csinál gyermeke a neten?
A szülők többségének ugyanis fogalma sincs. Egy kutatás ez számokkal is bizonyította.
A startupok letámadták az IoT-piacot
Szinte nincs olyan területe a gazdaságnak, amelyre ne lenne valamilyen megoldásuk. A nagy technológiai vállalatok a legaktívabb befektetőik.
A kiégés nem egyéni probléma. A vállalat is sokat bukhat
Informatikai vezetőként dolgozik, és már egy nagy projekt sikeres lezárásnak sem tud felhőtlenül örülni? Knuth Ábel írása feltárja az okokat.
Itt a saját magát összeszerelő telefon
A mágneses erő kihasználásával, emberi beavatkozás nélkül szereltek össze több elemből egy okostelefont.
Hajlított kijelzőjű iPhone jöhet?
Az OLED a kulcsszó: mélyebb fekete, vékonyabb kialakítás, alacsonyabb fogyasztás. De vajon hajlított is lesz?
Rendet vág a Google az agresszív mobiloldalaknál
Januártól a cég visszasorolja mobil találati listáján azokat az oldalakat, amelyek a valódi tartalmat túlságosan elfedő hirdetéseket, felugró ablakokat használnak.
Ha egy város okosabb, sikeresebb is lesz
Megbízható hálózat, gazdaságos működtetés, akkurátus adatgyűjtés és jövőálló tervezés – ezek a sikeres okos város alapvető kritériumai – állítja téma egyik nemzetközi szakértője.
Rengeteg a szenzor és a mérési információ, melyek összegzése és értelmezése megoldandó feladatként tornyosul az adatközpontot üzemeltetők fölé.
Minden eddiginél több szoftvergyártói audit vár rájuk. Az IPR-Insights felmérése a magyar piacról.
A két új csúcsmodell nem változtat, legfeljebb csiszol a bevált recepteken.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.