Konzumer tech

Óriási teljesítményugrást ígér a következő AMD processzor

A vállalat március elején megjelenő Ryzen 7 chipjétől nagyon sokat várnak.
 
Már a 4G az úr a Telekomnál
A roamingdíjak megszűnése és a feltöltőkártyák kötelező regisztrációja nehezebben tervezhetővé teszi az idei évet a Magyar Telekomnál. A cég idén további negyedmillió háztartásba szeretné eljuttatni a szélessávú internetet.
Idén már (fekete)listázzák a hazai webkereskedőket
A teljes kisker forgalmat jóval meghaladó ütemben bővül a hazai online kiskereskedelem, átlépve a bűvös egymilliárd eurós értékhatárt. Szigorodik a szabályozás, jön a nyilvános feketelista.
Balatoni hajósok élvezhetik először az Antenna Hungária IoT-hálózatát
Az első körben Budapesten és a Balaton környékén lesz LPWAN technológiájú hálózat. SIM kártya sem kell hozzá. A hajósok hamarosan használhatják is.
Teher alatt nő a pálma – sokoldalúbb és fontosabb lesz a CIO
Miközben a szállítók rendre az IT egyszerűsödését ígérik új megoldásaikkal, a CIO feladatai egyre bonyolultabbak.
1,2 Gbps-os letöltés telefonon keresztül
A Qualcomm legújabb, 10 nanométeres gyártási eljárással készülő modemje sosem látott adatátviteli sebességet hoz az okostelefonokba.
Kiszivárgott, hogy néz ki a Samsung Galaxy S8
Nem csak a küszöbön álló telefon külsejét láthatjuk, hanem kiderült az is, hogy újra forgalomba kerülhetnek a robbanó akkumulátoros Samsung Galaxy Note 7-ek.
Futárdrónokkal vágja le a kanyart a UPS
A logisztikai szolgáltató már teszteli azt a drónos technológiát, amely anyahajóként használná a megszokott futárautókat.
Úgy repülnek rá az analitikára, mint sárkány a forró pitére
Az idén már több mint 18 milliárd dollárosra hízik a BI és analitika piaca. A Gartner önmérsékletre inti a lelkes vásárlókat.
Az EU-t is kisajátítják maguknak a mobilok
Óvatosabbak lettünk, már nem osztjuk meg ész nélkül az adatainkat a világhálón. A netezés elsődleges eszköze pedig Európában már egyértelműen az okostelefon – mondja az Eurostat.
Miért nem érdemes várni a KKV-nak az ingyenpénzre?
Küszöbön áll egy kifejezetten a kis- és középvállalatok számára induló, jelentős részben vissza nem térítendő EU-s támogatást tartalmazó pályázat felhőalapú szolgáltatások bevezetésére. Mégsem csak ettől kell várni a megváltást.
Küszöbön áll egy kifejezetten a kis- és középvállalatok számára induló, jelentős részben vissza nem térítendő EU-s támogatást tartalmazó pályázat felhőalapú szolgáltatások bevezetésére. Mégsem csak ettől kell várni a megváltást.

a melléklet támogatója a MiniCRM

Hirdetés

Kitörési pont a kkv-knak

Ahhoz, hogy Magyarország fejlődni tudjon, elengedhetetlen a kis-, és középvállalkozások növekedése. De mi kell ahhoz, hogy ez teljesüljön? Cikkünkből kiderül! (x)

Egy nemzetközi kutatás szerint a szoftvergyártók auditja nem tesz jót az innovációnak, és a versenyt is gátolja. Segítsen felmérni a hazai helyzetet!
A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Másfél év alatt vált le a Budapest Bank szervezete a GE Capitalról. A folyamatban nagy szerepet kaptak a helyi szállítók is. Kelemen Bálint informatikai vezető (Budapest Bank) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.