Piaci hírek

Egyesíti erőit a Google, a Facebook és a Microsoft

Az IBM-mel és az Amazonnal együtt fognak össze a techipar óriásai egy olyan trend érdekében, mely ugyan már itt van a nyakunkon, többségünk azonban mégsem veszi észre, hogy a jövőből jelen lett.
 
Kíváncsi, milyen lesz a jövőben a jó munkaerő? Legyen kíváncsi.
Milyen kihívások várják a munkavállalókat a jövő digitális munkahelyein, ezekhez milyen kompetenciákra lesz szükség? Hogyan pótoljuk a hiányszakmákat?
Az elektronikus csatornáktól az alternatív fizetési szolgáltatásokig
Másfél évtized alatt a geekektől a széles közönséghez is eljutottak az elektronikus fizetési szolgáltatások. A fejlődés ettől még inkább felgyorsult. Kada Zsolt (GIRO Zrt.) írása.
Technológiával mentenék a fuldokló tengeri fuvarozást
A szeptemberben csődeljárás alá vont Hanjin buktája jó esélyt kínál az iparág technológiai fejlesztésében érdekelt vállalkozásoknak.
Ennyire rosszul teljesít az iPhone a konzumer piacon?
Az Apple még inkább a vállalati szektor felé fordul, ellensúlyozandó az iPhone konzumer piacról származó bevételei dominanciáját.
Ez a robotsebész forradalmat csinálhat a műtőkben
Ausztrál és amerikai tudósok különleges sebészeti robotja sokkal jobb, de olcsóbb is lenne a piacon lévőknél. A sebész távolról tudna műteni.
Megveszi a Spotify a SoundCloudot?
A SoundCloud 1 milliárd dollárt érhet. A tárgyalások már előrehaladott állapotban vannak.
Itt a sokadik digitális felbuzdulás, jön az iskolai BYOD
A kormány négyszer annyi informatika órát tartana a szakgimnáziumokban, bár tanárok még nincsenek hozzá.
A Bank of America piacon értékesíthető blockchain keretrendszert fejleszt
A partnere a Microsoft lesz. A redmondiak az Azure Blockchain as a Service szolgáltatását viszik a közös munkába.
Vége a YouTube-os zenelopkodásnak?
A kiadók elkezdték beperelni az online videókat MP3-ba konvertáló weboldalak tulajdonosait. Az EU-ban eközben a mémek, GIF-ek is illegálissá válhatnak.
Bedobta a törölközőt a BlackBerry
Az egykor az okostelefonos piac sztárjaként parádézó kanadai vállalatnál beszüntetnek minden mobilfejlesztéssel és -gyártással kapcsolatos tevékenységet. Külső partnerekkel azért még dolgoznának.
Nincsen végtelen kapacitás, még a korábban betölthetetlennek hitt tárterületek is előbb-utóbb szűknek bizonyulnak. A bővítés pedig komoly kihívásokat rejt magában.

a melléklet támogatója a QNAP

Hirdetés

QNAP Hybrid Backup Sync – így védjük adatainkat

Az adatmentés és –helyreállítás különösen fontos feladat a NAS-okon tárolt adatok biztonsága tekintetében. Erre a kihívásra kínál hatékony megoldást a QNAP Hybrid Backup Sync, mellyel különböző felhőszolgáltatók menedzselhetők egy helyen, titkosított információkezelés mellett.

Azt hiszi, az üzlet tévedésből ad meg tegnapi teljesítési határidőt az IT-nak? Sajnos ön az, aki téved, nem az üzleti részleg. Takács Tibor (MFB) írása.

A zseniket is könnyű integrálni, ha megkérdezzük őket

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Ünnepel a Linux-közösség. Linus Torvalds operációs rendszere negyedszázados lett, és 25 év alatt megváltoztatta a világot. Szentiványi Gábor (ULX) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.