Konzumer tech

Mindent felemészt a mobil

Egy átlagos mobilozó havonta 30 alkalmazást használ. Dél-Koreában pedig már naponta 3 óránál is többet nyüstölik az appokat.
 
Nyomorult módon átverhető a Galaxy S8 íriszszkennere
Ami azért sem jó, mert a csúcstelefon arcfelismerő rendszere még annál is könnyebben kijátszható. Fekete szerda a biometrikus azonosításban.
Gép hosszú útra: közel két napig bírja az új Surface
A széria legkönnyebb modellje energiafogyasztásának mérséklésében sokat segít az Intel Kaby Lake processzor alkalmazása.
A kelet-európai startupok lassan kiharcolják a nemzetközi figyelmet
A piac még kicsi, de négy év alatt a tízszeresére növekedett, és egyre gyorsabban fejlődik.
A fizikai boltos vásárlást is monitorozza a Google
A hirdetőpartnereinek tartott konferenciáján a cég sok új lehetőségről számolt be. Ezek egyike az online hirdetések hatásának mérése a hagyományos üzletekben történő vásárlásoknál.
Nálunk még csak próbálkoznak azzal, amivel az IBM már le is számol
A Big Blue fel akarja számolni távmunka-programját. Aki meg nem akar az irodában robotolni, mehet.
A kínaiak már a nappaliban vannak
Mindkét nagy okostelefonos gyártó vesztett piaci pozíciójából az idei első negyedévben. A kínai márkák nyomulása inkább a Samsungnak fájt.
Saját maga nyírja ki a rendetlenkedő drónokat a legnagyobb gyártó
A piacvezető DJI a jövőben geospaciális regisztrációhoz köti a firmware-frissítéseket, ennek elmulasztása esetén használhatatlanná tenné a pilóta nélküli repülőket.
Kétkamerás lesz a Nokia 9
QHD kijelző és Snapdragon 835 jellemzi a finnek zászlóshajóját. Képek.
Az OTP is meghajtja a fintech rollert, de a kanyarokban még óvatos
Alap az elektronikus csatorna, a lakossági üzletben is mindent ehhez igazítanak. A korábbinál nagyobb választást adnak moduláris csomagjaikkal.
Meglepetést hozott a legértékesebb márkák versenye
A világ legértékesebb márkája sokáig az Apple volt, idén azonban trónfosztás történt a Brand Finance kutatása szerint. A legjobb tíz mezőnyét továbbra is kisajátítja magának a techszektor.
Egyre gyorsuló ütemben tűnnek el a bankfiókok a világon, pénzügyeink intézése mindinkább online történik. Alig egy évtized alatt drasztikusan át fognak alakulni bankolási szokásaink.

a melléklet támogatója az OTP Mobil

Hirdetés

Okos pénzügyi tervezés – növekvő konverzió a kkv-knál

A kis- és középvállalkozások életében megfigyelhető az a tendencia, hogy bár saját piaci és működési környezetüket ismerik, a fizetési megoldásokban rejlő lehetőségekkel egyáltalán nem vagy csak alig vannak tisztában.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.