Konzumer tech

Meddig élnek az öregedő iPhone-ok?

Egyre tovább, de az új iOS 11 mai megjelenése újabb modelleket zár ki a frissítésekből.
 
Már mostantól rövidíthetik hűségidejüket a Vodafone ügyfelei
Egy hónappal előbbre hozta a Vodafone a lakossági szerződések hűségidejének egy évre való csökkentésére vonatkozó előírások teljesítését. Aki azonban a jövőben is szeretne "jóárasított" készüléket, továbbra is két évre szerződik.
Most készüljön fel a fintech világ biztonsági kockázataira
A pár éve kitört fintech-láz, valamint a jövő év elején életbe lépő PSD2 nem csak a pénzügyi piacok üzleti modelljét borítja meg. A biztonsági kérdéseket is sürgősen újra kell gondolniuk a piac szereplőinek.
Kína térdre kényszerítheti a Bitcoint
Már a korábbi fenyegetések hatására is 25-30 százalékot zuhant a kriptovaluták ára. Mire lassan magukhoz térnek, jön az újabb csapás?
Hackertámadás áldozata lett a CCleaner
Hatalmas blamázs: a népszerű rendszeroptimalizáló alkalmazás egyik változatába a fejlesztő tudtán kívül digitális kártevő került.
A jegybankok jegybankja is a kriptovaluták lehetőségeit latolgatja
Vajon megérett-e a helyzet arra, hogy a jegybankok is beszálljanak a digitálisvaluta-őrületbe? A BIS jelentése egyelőre a kockázatokat próbálja felmérni.
Leszoktatna a parancssoros bindzsizésről a Microsoft
Új grafikus felhasználói interfész érkezik a Windows Serverre, ami lefedné az adminisztrátorok leggyakoribb feladatait.
Évtizedes előnyt adhat az alzheimereseknek a mesterséges intelligencia
Olasz kutatók ígéretes teszteken vannak túl. Módszerükkel a sokak életét megkeserítő betegség a fizikai tünetek megjelenése előtt akár tíz évvel is diagnosztizálható lehet.
Nyakunkon a következő generációs Google telefonok
Két hét, és az új Pixelek is beszállnak az öldöklő piaci versenybe az ezer dolláros iPhone X, a Samsung Galaxy S8 és a Note 8 mellé.
Tesztüzemben a magyar fejlesztésű diabétesz app
Három fejlesztésen is dolgozik az NN Biztosító év elején beindított inkubátor programja. Az első, egy mobil diabétesz-napló a Vodafone-nal közösen készült.
Nem a mobiltelefonokban, hanem az autókban hisz a Qualcomm
A vállalat vezérigazgatója szerint a legnagyobb technológiai fejlődésre az autóiparban kell számítani.
Jövőre a bankoknak meg kell nyitniuk az ügyféladataikat külső szolgáltatók, köztük a fintech cégek előtt. Hazai szakértőket kérdeztünk arról, hogyan rajzolja át ez a pénzintézeti piacot.

a melléklet támogatója a Balasys

Hirdetés

Most készüljön fel a fintech világ biztonsági kockázataira!

A pár éve kitört fintech-láz, valamint a jövő év elején életbe lépő PSD2 nem csak a pénzügyi piacok üzleti modelljét borítja meg. A biztonsági kérdéseket is sürgősen újra kell gondolniuk a piac szereplőinek.

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP FORUM HUNGARY:
így működik a digitalizáció magja

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.