Stratégiai pernerséget alakítanak ki a B-Trust iSEC információbiztonsági szaktanácsadócéggel, melynek vezetője irányítja a Stratis információbiztonsági üzletágát is.

Új területre lép a Startis. Az információbiztonsági tanácsadáshoz a szakértelmet a B-Trust iSEC információbiztonsági szaktanácsadócéggel kialakított stratégiai partnerséggel biztosítja. Az együttműködés olyannyira szoros lesz, hogy a B-Trust iSEC vezetője, Dolowschiák Márk egyben a Stratis partnereként sz újonnan létrejövő információbiztonsági üzletágának vezetője is lesz.

Bár biztonsági tanácsadással korábban is foglalkozott a Stratis, a terület nem kapott önálló üzletágat. A váltást Juhász Miklós, a cég alapítója, azzal magyarázza a személyi változásról kiadott közleményben, hogy a az automatizálás robbanásszerű fejlődése, az IoT és a felhőszolgáltatások terjedése újszerű információbiztonsági kockázatot jelent, aminek kezelésére a Stratis ügyfelei is várnak valamilyen megoldást.

Dolowschiák Márk

A Stratis portfoliója bővül többek között az EU-s általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) való megfelelőség kialakításával, biztonsági adattárházak létrehozásával, adatszivárgási megoldások bevezetésével kapcsolatos tanácsadással, valamint az IT biztonsági szervezetek költséghatékonysági szempontból történő átvilágításával. Emellett klasszikus információbiztonsági szolgáltatásokat is nyújt az új üzletág (ISO/IEC 27001:2015 tanúsításra való felkészítés, biztonsági szabályzatok és folyamatok kialakítása, biztonsági stratégia létrehozása, biztonsági auditok elvégzése stb.).

Dolowschiák Márk fizikusként végzett, majd PhD fokozatot is szerzett az ELTE-n, mellette azonban programozó matematikusként is tanult. Szakmai pályafutását a KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézetének Számítógép Hálózati Központjában kezdte rendszerfejlesztőként, majd a Siemenshez igazolt. Utána négy évig dolgozott a PwC-nél, ahol kezdetben szenior tanácsadóként, majd pedig a biztonsági csoport vezetőjeként. 2005-ben a UPC Magyarországhoz igazolt információbiztonsági vezető beosztásba. 2009 óta irányítja az információbiztonsági szaktanácsadásra specializálódott B-Trust iSEC céget, melynek 2010 óta egyik tulajdonosa is. Ezt a pozícióját a Stratisnál betöltött partnerség mellett is megtartja.

Közösség & HR

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.