Egy ohiói börtönben a rabok az álmennyezetbe építettek egy számítógépeket, majd ügyesen rákapcsolták azokat börtön hálózatára. A megugró netforgalmon buktak le.

A fél amerikai sajtó rárepült arra a hírre, hogy egy ohiói börtönben, a Columbusban lévő Marion büntetés-végrehajtási intézetben a rabok teljesen titokban építettek számítógépeket az egyik terem álmennyezetébe, és azokat rá is kapcsolták a börtön hálózatára, hogy tudjanak internetezni. Az eset két éve történt, de csak most került nyilvánosságra.

A biteket nem sikerült elrejteni

A rejtett számítógépeket egy belső vizsgálat leplezte le. A rabok egyébként egy aprócska hibán buktak le. A hálózatüzemeltetők kaptak egy figyelmeztetést, hogy egy számítógép átlépte a napi internetforgalmi küszöböt. A riasztást ellenőrizték, és kiderült, hogy az extrém netforgalom egy olyan alkalmazott hozzáféréséhez kapcsolódik, aki aznap nem is dolgozott. Ebből lett aztán az a vizsgálat, amely felfedte a rejtett PC-ket.

A vizsgálat kiderítette ugyan, hogy a börtönben meglehetősen laza volt az ellenőrzés, de ezzel együtt is az ohiói főrendőr, Randall J. Meyer szerint filmbe illő teljesítmény, hogy a fogva tartottak képesek voltak megépíteni a gépeket, és összekötni azt a börtön hálózatával, hogy ehhez naponta több ellenőrzési ponton kellett átmenniük.
 

Ezen az útvonalon kellett észrevétlenül behordani az alkatrészeket
(a képek forrása: Ohio Inspector General)


Ezt tanulták a börtönben

Az biztos, hogy a fogvatartottak képzéséért felelős szakember büszke lehet az esetre. A számítógépeket ugyanis olyan rabok építették, akik részt vettek egy átképzési programon, amelynek célja az volt, hogy számítógépes ismeretekre tegyenek szert. A program keretében dolgoztak is, használt gépeket bontottak újrahasznosítás céljából. Ezeket a bontott alkatrészeket csempészték ki a műhelyből, és építettek belőle gépeket.

De nem csak netezésre használták a gépeket. Állítólag ellopták egy rabtársuk személyazonosságát, és azzal még némi adócsalást is elkövettek.

Közösség & HR

Berobbant a Xiaomi Közép-Kelet-Európába

Ha nem lenne a Samsung és az Apple, lassan a közép-kelet-európai okostelefon-piac is kínai gyártók háziversenyéről szólna. A Huawei a második, a villámgyorsan terjeszkedő Xiaomi már a negyedik legnagyobb szállító.
 
Virtualizációval teszik még hatékonyabbá az informatikai környezetet a szoftveresen meghatározott adatközpontok. Alacsonyabb költségek, magasabb színvonalú IT – egyre többen fordulnak az SDDC technológia felé.

a melléklet támogatója az ArubaCloud

Hirdetés

Pénztárcakímélő zöld adatközpont: Global Cloud Data Center

Az Aruba Cloud is a megújuló energiára voksolt. Legújabb, Milánó mellett felépített adatközpontja az eddigi legnagyobb – és egyben a legzöldebb. De miben is más, mint a többi?

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.