A Microsoft a mesterségesintelligencia-fejlesztéseket akarja így felpörgetni. A pénzt természetes dollárban adják, összesen 3,5 milliót.

Magyar startupok is jelentkezhetnek arra a nemzetközi versenyre, melyen a Microsoft közel egymilliárd forintnyi pénzdíjat oszt ki három partnerével. Mielőtt még mindenki rohanna startupot alapítani, hogy a december 31-ei határidőig beadhassa az AI Innovate nevű versenyre a jelentkezését a Microsoft Ventures oldalán, annyit azért érdemes végiggondolni, hogy a pénzre egész Európai Unióból, Észak-Amerikából és hasonló jellegű stratupokban igencsak erős Izraelből is rá lehet startolni.

Ugyanakkor maga a cél nagyon érdekes: nem feltétlenül valamiféle forradalmian új AI-technológiát kell felmutatni. Olyan megoldásokkal kell pályázni, melyek közelebb hozzák a felhasználókhoz a mesterséges intelligenciát, azaz a technológia valamiféle felhasználóközeli hasznosítást, legjobb felhasználási módját kell felmutatni mobilalkalmazáson, digitális szolgáltatásban vagy online platformon.

A startupversenyt a Microsoft Ventures három másik kockázati tőkealap-kezelővel, a Madrona Venture Grouppal (Észak-Amerika), a Notion Capitallal (EU) és a Vertex Ventures Israellel (Izrael) együttműködve rendezi, azaz négyen adják össze a 3,5 millió dollárnyi díjat (kb. 910 millió forint). fog szétosztani azon startupok között.

Ezek a fontosabb feltételek

A versenyre Magyarországról is jelentkezhet bármely startup, amely megfelel az amúgy nem túl szigorú feltételeknek. Egyrészt feltétel – értelemszerűen –, hogy AI-t alkalmazó vagy azt felhasználótermék, szolgáltatás vagy platform bevezetését tűzze ki célul, másrészt a jelentkezés napjáig 4 millió dollárnál kevesebb tőkével és/vagy hitellel rendelkezzen. (Ez utóbbit a magyar startupok többségének szintén nem nehéz megugrani.)

A versenytől a Microsoft nem csak felhasználóközeli ötleteket várnak, hanem arra is számítanak, hogy rábukkannak olyan fejlesztésekre, amelyek jelen állapotukban még "radar alatt" zajlanak, azaz nem ütik át a befektetők ingerküszöbét.

A versenynek három győztese lesz: egy-egy európai, észak-amerikai és izraeli startup örülhet majd. A győztesek 1-1 millió dollárt (kb. 260 millió forint) kapnak. A pénzhez jár 500 ezer dollár (130 millió forint) értékben Microsoft Azure szolgáltatás, amit három év alatt lehet felhasználni, hozzá standard támogatás, valamint egy évre 100 licencet Office 365-höz.

Lesz egy negyedik díj is, amely annak a startupnak jár, amely a leghasznosabb módon képes az AI-t a társadalom szolgálatába állítani.

A részleteket a Microsoft Ventures oldalán lehet megnézni, és ott is lehet beadni a jelentkezést.

Cloud & big data

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.