CSC és a Hewlett Packard Enterprise vállalati szolgáltatások üzletágának egyesüléséből létrejött új vállalat élére Czibók Zoltánt nevezték ki.

Bár gépészként végzett a Bánki Donáth Műszaki Főiskolán, szakmai pályafutását már informatikai területen kezdte Czibók Zoltán, aki a CSC és a Hewlett Packard Enterprise vállalati szolgáltatások üzletágának egyesüléséből áprilisban létrejött új vállalat, a DXC Technology magyarországi leányvállalatát vezeti.

Czibók 1993-ban szerezte mérnök-tanári diplomáját, majd 2003-ban a Budapesti Corvinus Egyetemen MBA fokozatot. Pályafutását az OTP Banknál kezdte, majd a magyar informatikai szektor hőskorszakának egyik emblematikus cégéhez, a Rózsahegyi László alapította Rolitronhoz igazolt. 1997-ben a Digital Equipment (DEC) magyar leányvállalatához ment dolgozni, ahonnan felvásárlások sorát átélve került végül a HP-hoz. (A DEC-t 1998-ban felvásárolta a Compaq, melyet viszont a HP vett meg 2002-ben.) A HP-n belül 2010-től először a régiós, majd a magyar piacon irányította a vállalati szolgáltatások alkalmazási területét.

Az ezredforduló óta aktív szerepet vállal a Magyar Projektmenedzsment Szövetségben, valamint a PMI Budapest szervezetében is. Utóbbinak alapítója, majd 2001-től négy éven át alelnöke, jelenleg pedig a tanácsadó testület tagja.

Jelenlegi munkahelye, a DXC Technology a HPE és a CSC 50-50 százalékban tulajdonolt vegyesvállalata, amely a két cég egy tavaly bejelentett megállapodása nyomán jött létre, és hivatalosan idén április elején indult el. A HPE ebbe a vegyesvállalatba szervezte ki IT-szolgáltatási üzetágát.

A DXC Hungary létrejötte a HPE magyar szervezetét is komolyan átalakította. Tavaly Gonda Gábor, a HPE Magyarország ügyvezető igazgatója lapunknak azt mondta, hogy a hazai helyzet némileg eltér az amerikaitól, mivel itthon a CSC alig van jelen. Gonda úgy becsülte, hogy az átalakulás nyomán a hazai HPE létszáma mintegy 80 százalékkal csökken, ugyanis a DXC-hez kerülnek azok a kereskedők is, akik eddig a HPE magyarországi kereskedelmi képviseletén a vállalati szolgáltatásokkal foglalkoztak.

(Fotó: Magyar Projektmenedzsment Szövetség)

Közösség & HR

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.