Pár hónapon belül a második tárolós céget szerezte meg. A hét közepén jelentették be a hibrid és flash tárolókat is fejlesztő Nimble Storage-ot.
Hirdetés
 

A hibrid IT-ban akarja megerősíteni pozícióit a HPE legújabb beszerzésével. 1,2 milliárd dollárt ad egy hibrid-flash és all-flash tárolókat is fejlesztő startupért, a Nimble Storage-ért. A HPE közleményében a flash-piacban piacban rejlő lehetőségekkel is indokolta a felvásárlást. Mint írják, a 2016-ban 15 milliárd dollárosra becsült flashpiac 2020-ig átlagosan évi 17 százalékkal fog nőni.

Kerekedik a tárolós portfólió

A januárban megszerzett SimpliVity és a HPE meglévő tárolóival együtt – ez volt a felvásárlás másik indoka – lényegében a belépő szegmenstől a high-end 3PAR megoldásokig lényegében teljes és jól skálázható portfóliót tud kínálni a vállalat. A Nimble Storage all-flash eszközei a belépő szint és a középkategória közé illeszkednek.

Ráadásul a mostani felvásárlással nem csak tárolótechnológiához jutott a HPE. A Nimble Storage-nak ugyanis van megoldása a felhő-alapú menedzsmentre és a prediktív analitikára (InfoSight), valamint publikus felhőszolgáltatása is (Cloud Volumes). Ez utóbbi ráadásul multicloud támogatást biztosít az Azure-ral és az AWS-sel.

Leányvállalatként működik

A Nimble Storage nem veszíti el teljesen önállóságát, mivel a 2008-ban alapított cég leányvállalatként működik tovább. Első termékeikkel 2010-ben jelentek meg a piacon, és azóta folyamatosan tudtak növekedni, és bár folyamatosan tudtak újabb és újabb befektetőt találni – eddig összesen 98 millió dollár kockázati tőkét kaptak – nem sikerült nyereségessé tenni a céget. Tavaly 320 millió dolláros bevétel mellett 125 milliós veszteséget termeltek. Ráadásul azon a piacon, amelyen Nimble Storage versenyez, egyre élesebb a küzdelem a gyártók .

A Nimble Storage-nak mindenesetre jól jött a HPE ajánlata, új piacokat is szerezhet ezáltal. Ugyanakkor – önállóság ide vagy oda – nehéz megjósolni, mi történik a cég 1500 alkalmazottjával, hiszen minden akvizíció jár bizonyos, a párhuzamosságokat felszámoló átszervezéssel, azaz elbocsátásokkal.

A storge-piacon amúgy is a konszolidáció dívik, ebbe illeszkedik a Dell–EMC fúzió, a HPE korábbi beszerzése (SimpliVity), de az olyan stratégiai együttműködések is ide sorolhatók, amit például a Cisco alakított ki a NetApp-pal, melyet egyes pletykák szerint akár fel is vásárolhat majd. Ez azonban részben érthető is egy szűkülő piacon, amely eközben komoly átalakuláson is megy át az all-flash tárolók egyre népszerűbbé válása miatt.

Piaci hírek

Az elwallstreetesedéstől féltik a Szilícium-völgyet

A kritikus hangok szerint sok új fejlesztésükre annyi szükség van, mint a címben szereplő szó megalkotására, és a buborékban élő kaliforniaiaknak egyre kevesebb közük van a való élethez.
 
Noha az ismert biztonsági fenyegetések továbbra is jelen vannak a digitális világban, egyértelműen kimutatható trendek alapján folyamatosan változik, hogy milyen incidensek érhetik az internetezőket.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.