A Telekom mától vezette be a korlátlan mobilnetcsomagot. Teljes a mezőny, innentől már az árakról van szó.

Úgy tűnik, még mindig lebegteti a Telekom, hogy véglegesíti-e a korlátlan mobilnet-ajánlatát. Míg a szolgáltató honlapján található információkból a szolgáltatás véglegesnek tűnik, a cég közleménye hangsúlyozza, hogy őszi promóciós ajánlatról van szó. A közlemény szerint ugyanis Net Korlátlan mobil adatcsomagra (és a Mobil Korlátlan díjcsomag is) csak október 31-éig lehet egyedi előfizetői szerződést kötni.

A Telenor és a Vodafone már korábban beépítette csomagjaiba a korlátlan mobilnetet. A Telenor kezdte a sort, május közepétől kínálja a Hello Data csomagot, a Vodafone pedig pár hete dobta piacra a Red Infinityt. A Telekom a moduláris díjcsomag-családját egészítette ki a korlátlan netet kínáló opcióval. Ezek a csomagok némileg javítanak azon a képen, amit korábban mutattak a nemzetközi összehasonlítások. Azok szerint ugyanis a hazai mobilnet meglehetősen drága mulatság. (Idén februárban a Digital Fuel Monitor megállapításival szembesítettük a hazai szolgáltatókat – mindhárom szolgáltató vitatta a nemzetközi felmérés számainak helyességét.)

Bár a Telekom sokáig arra hivatkozott, hogy a teljes korlátlanság mögött nincs valódi ügyféligény, végül egy nyári akció erejéig mégis belevágott. Idén június elseje és augusztus 31-e között a Mobil L és XL csomagjaira kétéves hűségidővel előfizetők számára korlátlan netet biztosítottak a fesztiválszezonra hivatkozva. Ebben az időszakban ugyanis a fesztiválokkal összefüggésben rendre megugrik a mobil adatforgalom.

Mindenki máshogy számol

A Telekomnál a legolcsóbb lehetőség két év hűséggel 12 ezer forintba kerül. Ekkor a net mellé 80 percnyi beszédet vagy SMS-t kapunk. A csomag havidíj-kedvezménnyel (ez a hűségidő alatt jár) 11700 forint. Ez tovább csökkenthető, ha az előfizető nevén kettő (20 százalék kedvezmény) vagy három (25 százalék kedvezmény) telekomos vezetékes szolgáltatás van. Ha korlátlan beszédet és SMS-t is szeretnénk, az 22 ezer forintba kerül kétéves hűséggel, de a hűségidő alatt a havidíj-kedvezmény miatt csak 18 ezer forintot kell fizetni. A korlátlanság azonban csak itthon érvényes, az EU-ban, romaing esetén csak havi 7 GB az adatkeret.

 
Korlátlan adatcsomagok 2017-09
Infogram


A Telenornál a legolcsóbb Hello Data csomag 5990 forint. Ehhez azonban csak 50 percnyi beszélgetést vagy SMS tartozik, és EU-s romaingkörnyezetben csak 5 GB a havi adatkeret. A mérleg másik serpenyőjében ott van azonban egy alap 10 csatornás MyTV csomag, valamint az, hogy nem kell két évre leköteleződni, az ajánlat ugyanis hűségidő nélkül értendő – a Telenor az összes Hello Data csomagot hűség nélkül kínálja. A legdrágább csomag – korlátlan beszélgetés és SMS, havi 14 GB adatforgalom EU-s roaming esetén – 19900 forint, amihez jár még a MxTV Max is (72 csatorna).

A legegyszerűbb ajánlattal a Vodafone állt elő. Egy olyan csomagja van, ami korlátlan netet is tartalmaz, a Red Infinity. Ez két év hűséggel jelenleg havi 15990 forintba kerül, két év hűséggel. A csomag része a korlátlan beszélgetés és SMS is, valamint 50 percnyi nemzetközi hívás vagy SMS az EU irányába. Szintén része a csomagnak a korlátlan beszélgetés és SMS, valamint 10 GB adatforgalom EU-s roaming környezetben.

A Telenornál és a Vodafone-nál a SIM-et kizárólag okostelefonban lehet használni. A Telekomnál nincs ilyen megkötés.

Konzumer tech

4K-s kijelzőt kap a Sony új csúcstelefonja

A legújabb Snapdragonnal felszerelt, OLED kijelzős készülék igazi kis erőgép lesz.
 
Hirdetés

Idén elstartol az 5G, még több fizetésre való kütyü jön a Telenor Research szerint

A Telenor Research kutatói egy csokorba gyűjtötték az idei év legmeghatározóbb fogyasztói trendjeit. Többek között debütáló 5G-t, kiterjesztett valóságra építő szolgáltatásokat és a mobiltárcák széles körű elterjedését várhatjuk 2018-tól.

Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.