Nem várt problémákba ütközött a Home gombba oltott ujjlenyomat-ellenőrző kijelzőpanel alá csúsztatása.

A Pacific Crest Securities elemzői egy, a befektetők számára küldött hétfői beszámolóban arra hívták fel a figyelmet, hogy az Apple alkatrész-összeszerelő partnereinek nagyon komoly problémája akadt az új biometrikus azonosítási eljárás kivitelezésével. A szokatlan kialakítás kavarhatott be, és nem kizárt, hogy emiatt csúszik a tizedik generációs okostelefon őszre várt megjelenése.

A minél nagyobb kijelző bűvöletében

Várakozások szerint a frontpanelen levő ujjlenyomat-olvasó (és egyben Home gomb) a kijelző alá kerül be, azaz a gomb fizikai valójában megszűnik. Ezáltal tovább növelhető a kijelző/frontpanel aránya, azaz a display még nagyobb részét foglalhatja el a panelnek. Amint azt a Samsung Galaxy S8 is bizonyítja, egyre inkább ebbe az irányba mozdul el a mobilipar, hiszen így anélkül lehet még nagyobb kijelzőket a felhasználók kezébe nyomni, hogy ahhoz a készülékek fizikai méretét meg kellene növelni.

Visszatérve a befektetési bank beszámolójához: állítják, hogy nem várt gyártási nehézségekkel szembenéznie az Apple partnereinek, ami fennakadásokat okozhat az ellátási láncban. Az sem kizárt, hogy a szinte küszöbön álló tizedik generációs iPhone őszi megjelenése csúszni fog és/vagy nem lesz az igényeknek elegendő mennyiség belőle. A vállalat óriási kereslettel számol, ennek tükrében döntöttek például úgy, hogy a szélein ívelt kijelzőkből 75 millió darabot rendelnek a Samsungtól (további sokmilliós opcióval arra az esetre, ha ez a mennyiség sem lenne elegendő).

Látszólag tehát nagy dilemma előtt áll a vállalat, és ha valóban igazak a Pacific Crest értesülései, akkor csak rossz választási lehetőségei maradnak. A fent említett csúszás/készlethiány elfogadása helyett dönthetnek úgy, hogy kihagyják vagy a hátlapra szerelik a biometrikus szenzort (a Home gomb virtuálissá tétele önmagában nem nagy kunszt). Az eredeti helyén már nem maradhat, hiszen még ha a készülékház sebtiben történő áttervezése megoldható is lenne, a Samsung kötött méretű kijelzők szállítására vállalt garanciát, amik alá már egyszerűen nem férne be a fizikai gomb.

Bárhogy alakuljon is, az Apple kénytelen lesz presztízsveszteséggel szembenézni. Még ha a hátlapra is kerül az ujjlenyomat-olvasó, az érdeklődők zöme már kész tényként kezelte a többször megerősített értesülést, miszerint a kijelzőpanel alá becsúsztatva kapja meg a szokott funkcionalitást.

Fél év elég lesz?

A várhatóan szeptemberben bejelenteni tervezett új iPhone problémáiról nem csak a Pacific Crest számolt be. Timothy Arcuri, a Cowen elemzője gyakorlatilag szóról szóra ugyanezt a problémát vetette fel a múlt héten, vagyis kvázi két, egymástól független forrás is tudni vél az Apple-nél kialakuló krízishelyzetről.

Az almás vállalat hivatalosan nem kívánt nyilatkozni az értesüléssel kapcsolatban. Könnyen lehet azonban, hogy a tavalyi, a Samsung Galaxy Note 7-esek akkumulátorbotrányához hasonló fiaskó készülődik pusztítani, ezúttal azonban nem a dél-koreaiak pénztárcájában és renoméjában, hanem az Apple-nél okozva súlyos károkat.

Ugyanakkor van még nagyjából fél év, mire az új iPhone debütál, Steve Jobs minden problémát leküzdő szellemisége pedig még átlendítheti az Apple-t ezen a nehézségen is.

Mobilitás

Félmilliárd álláskereső a LinkedInen

Persze a Facebooktól még mindig messze van, de más is a célcsoport.
 
Hirdetés

Népszerű rockzenész és sikeres, huszonegyedik századi vállalkozó

Azt gondolnánk, ilyen csak álmainkban fordul elő, pedig a huszonhat éves Jankai Valentinre mindkét megállapítás igaz. A Blind Myself dobosának sikere a modern felhőtechnológiákon is múlik.

Korábban az ipari vezérlőrendszerek zártan működtek, és ezáltal számos hálózatbiztonsági kockázattól mentesültek. Mára azonban nyitottabbá váltak, ami új támadási felületeket teremtett.

a melléklet támogatója a Balasys

Hirdetés

Monitoringra épülő SCADA-védelem

Ahogy az ipari rendszerek bekapcsolódnak a vállalati hálózatok vérkeringésébe, úgy válik mind sürgetőbbé a védelmük megerősítése.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.