Sorra veszti el tapasztalt munkatársait az USA legnagyobb kémügynöksége, a 21 ezer polgári alkalmazottat foglalkoztató NSA.

Még az olyan, valószínűleg a legtöbb európai ország hasonló szervezetének a költségvetéséhez képest gigapénzekből gazdálkodó amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnék (National Security Agency – NSA) sem jó kiberkémnek lenni. A The Washington Post szerint elég rossz a hangulat a szervezetnél, a fizetések alacsonyak, és a várható átszervezések sem tűnnek épp hangulatjavítónak.

Évente közel 6 százalékuk cserélődik

Az NSA marylandi központjában 21 ezer polgári alkalmazott dolgozik, jellemzően ők felelnek a a különböző csatornákon begyűjtött adatok elemzéséért, ők készítik az elnök stábjának ezek alapján a napi jelentéseket stb. Feladatuk többek között az ISIS vagy az orosz és észak-koreai heckerek tevékenységének figyelése, a különböző kormányok szándékainak előrejelzése, de például az érzékeny információk védelme is a felelősségi körükbe tartozik.

Éppen ezért érintette a szervezetet érzékenyen, hogy 2015 óta több száz hacker, informatikus mérnök és adattudós hagyta ott az ügynökséget a The Washington Post értesülései szerint (ezek az információk többnyire névtelen informátoroktól származnak, és az ügynökség sem erősített meg egyet sem). Egy korábbi vezető elemző – aki két éve hagyta ott az ügynökséget, hogy saját adatbiztonsági céget alapítson, ahol természetesen egykori kollégái dolgoznak – járványhoz hasonlította az elvándorlási jelenséget, amely értelemszerűen a legtehetségesebbeket érinti, hiszen nekik van a legnagyobb keletjük a szabad piacon.

Az NSA mindössze annyit árulét el a lapnak, hogy évente 5,6 százalékos a lemorzsolódás a szervezetben. Ugyanakkor a lap értesülése szerint a kritikus területeken, például a hackerek körében közelebb van a 8-9 százalékhoz. Mielőtt valaki a Trump-adminisztrációt látná a háttérben: az elvándorlás már az Obama-kormányzat alatt megkezdődött.

Fiatalabb, olcsóbb, de kevesebbet tud

Maga az 5,6 százalékos fluktuáció egyébként nem számít különösebben extrémnek, piaci cégeknél simán meghaladja ezt a szintet. De ez csak egy átlag, amely így elfedi a valós problémát, hogy a szakemberhiány épp ott a legégetőbb, ahol a legképzettebbek dolgoznak. Állítólag voltak olyan részlegek, ahonnan egyik pillanatról a másikra a társaság fele lelépett. Ez olyannyira nehéz helyzetbe hozta a szervezetet, hogy bizonyos adatgyűjtési és megfigyelési projektek nagyon lelassultak, de olyan is volt, amit le kellett lőni.

Az NSA – amely egyébként nem közölte, hogy mennyi nyitott pozíciója van – azonban amiatt van rossz helyzetben, hogy rendszerint tapasztalt emberek mennek el, akik helyére jellemzően csak sokkal kisebb tudással rendelkező kezdőket tudnak felvenni. Az ügynökség tehát hiába pótolja létszámban a távozókat, a kompetenciahiány egyre nehezebbé teszi a munkát.

Sokféle magyarázat van

A magas fluktuációra sokan panaszkodnak, de abban azért nincs teljes egyetértés, hogy mi az oka az elvándorlásnak. George Barnes, az NSA igazgatóhelyettese, úgy véli, hogy nincs itt semmi látnivaló: mindig is az volt a tendencia, hogy az NSA-nál szerzett tapasztalatokat a szakemberek később a piaci cégeknél kamatoztatták – jóval több pénzért. Barnes 31 éve van az ügynökségnél, azaz első kézből lehetnek erről tapasztalatai. Szerinte most csupán annyi történt, hogy felborult a korábbi egyensúly a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalán.

És valóban, az amerikai munkaerőpiacon állítólag 270 ezer kiberbiztonsági szakember tudna elhelyezkedni. A fizetések emiatt olyannyira elszabadultak, a teljes kompenzációs csomag akár meg is haladhatja az évi 200 ezer dollárt. Ez azt jelenti, hogy még egy tapasztalatlanabb szakember is többet kereshet a piacon, mint amennyit egy vezető az NSA-nél.

Egy szintén az ügynökségnél dolgozó informátor viszont inkább egy kulturális hatásra vezeti vissza a problémát: a ma munkába lépő generáció el sem tudja képzelni, hogy egy munkahelyen teljesíti ki a karrierjét. Azok meg, akik még erre hajlandónak mutatkoztak, szép lassan nyugdíjba vonulnak.

Pénz, paripa, fegyver

Az NSA-nél az utóbbi években sok minden változott. Például a Snowden, majd az Harold T. Martin III-féle adatlopási incidens után 2016-ban keményen szigorították az adatokhoz való hozzáférés szabályait. Ettől nehézkesebb lett a munka, és kialakult egy bizalmatlan légkör is, ahol a munkatársak gyanakodva nézik egymás tevékenységét.

Ez sokkal nagyobb probléma, mint az elérhető jövedelemszint. Utóbbival kapcsolatban egyébként is jó hírekkel szolgált az NSA szóvivője. Ugyanakkor egy már nyugalmazott NSA-alkalmazott, aki azóta a piacon kamatoztatja tudását, arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberek otthagyják ugyan az ügynökséget, de van egy komoly vonzereje is az NSA-nek: ott sok mindent megtehet valaki, amit máshol nem.

Közösség & HR

Januártól új vezető irányítja az SAS Magyarországot

Loncsár Tibor lesz a magyarországi vállalatot közel 25 éve, alapításától vezető Musza István utóda.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.