Az amerikai Toys "R" Us áruházláncot csődvédelembe kergette az Amazon webshopja. Fizikai üzleteit viszont épp technológiai fejlesztésekkel igyekezik életben tartani a játékboltos cég.
Hirdetés
 

A fizikai boltok tulajdonosai régóta szenvednek az internet hozta szabadságtól. A vásárlók egyre kényelmesebbek, ráadásul az online áruházak a kisebb költségek miatt sokkal kedvezőbb áron kínálhatják a termékeket. Az információtechnológia fejlődése alaposan megtépázta az egyik nagy multú játékáruházláncot is, a Toys "R" Us négy éve képtelen profitot termelni, néhány hete pedig csődvédelem alá menekült, hogy rendezni tudja sorait.

Mindenütt jó, de legjobb a játékboltban?

A válságból való kilábalás egyik lehetséges eszköze lehet a cég frissen bejelentett kezdeményezése, miszerint üzleteiben kiterjesztett valósággal operáló mobil alkalmazással szórakozhatnak a vásárlók, pontosabban a pénztárcát hordozó szülőkkel betérő gyerekek.

A mobil játékot a boltokban elhelyezett csillagokat megkeresve lehet aktiválni, és többek között kosárlabdázni lehet vele akár egymás ellen is. Az appot használókat a cég kabalaállata, Geoffrey, a zsiráf instruálja és kalauzolja, akit egyébként digitális plüssállat formában "haza is vihetnek" a gyerekek.
 

 

Az Egyesült Államokban hetven éve alapított Toys "R" Us nagyágrendileg 800 boltot üzemeltet Észak-Amerikában, és kábé ugyanennyit világszerte. A hírek szerint első körben 23 amerikai üzletben indul be a virtuális szórakoztatás, de pár héten belül országos lefedettséget ígérnek.

Ennyi kevés lesz

Az ifjú vásárlók helyhez kötött elkápráztatása mögött egészen egyértelmű üzleti cél rajzolódik ki. Ha a gyerekeknek bejön ez a fajta élmény, akkor erős nyomásgyakorlást képesek otthon kifejteni, ami újbóli látogatásban és minden bizonnyal újabb vásárlásban csúcsosodik ki.

Az ötlet azonban önmagában valószínűleg édeskevés lesz, hiszen a technológia fejlődése így is a fizikai boltok ellen dolgozik. A vásárlók egyre kényelmesebbé válnak, miközben a webshopok egyre gyorsabb és olcsóbb, nem ritkán ingyenes kiszállítási módokkal kényeztetik el őket. Csak azért, mert a csemete rágja a fülét a szülőnek, még nem biztos, hogy az sietve cipőt és kabátot húz, inkább leszereli egy otthonról is beszerezhető valamivel.

Szintén kérdéses, hogy magukat a gyerekeket mennyire érdekli majd az alkalmazás, hiszen a mobiltelefonnal a kezében született korosztály bőven találhat magának ilyen szűk korlátokkal nem rendelkező, de legalább ennyire szórakoztató játékot.

Konzumer tech

Itt a legolcsóbb hazai havidíjas mobilnet

Tegnap írta alá a Vodafone a Digitális Jólét Alapcsomag program védjegyhasználati szerződését, aminek alapján az eddigi legolcsóbb havidíjas ajánlatot teszi azoknak, akik eddig anyagi okok miatt nem fizettek elő a világhálóra.
 
Hirdetés

Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor

Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja.

Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.