A pénzt az EXIM Növekedési Alapból a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő biztosítja több lépcsőben.

Komoly tőkebefektetést kapott az elismert IT-biztonsági szakember, Frész Ferenc és társai által 2013-ban alapított Cyber Services Zrt. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő több lépcsőben 600 millió forint tőkével száll be a vállalatba. Ehhez a forrásokat az EXIM Növekedési Alap biztosítja.

A megállapodás szerint a Tőkelap-kezelő jelentős kisebbségi tulajdonhányadot szerez a vállalatban, de annak menedzsmentjét változatlanul hagyja. A vezérigazgatói posztot továbbra is Frész Ferenc alapító-tulajdonos tölti be, és továbbra is ő felel a vállalat stratégiai irányításért. Mádi-Nátor Anett operatív igazgató a nemzetközi kapcsolatokért, Virág Csaba az oktatási üzletágért felel, Nagymajtényi Gábor, a vállalat negyedik alapítója pedig új technológiák, védelmi megoldások kutatásában, üzletfejlesztésében támogatja a menedzsmentet.

A GB & Partners az IT-biztonsági piacban lévő nagy növekedési potenciál miatt látott fantáziát a befektetésben. Iparági várakozások szerint ugyanis a vállalatok a megnövekedett támadási faktorok miatt egyre többet költenek biztonságra, így a szektor értéke 2022-re meg fogja haladni a 230 milliárd dollárt.

Négy év sikere

Bár a Cyber Services Zrt. kiberbiztonsági szolgáltatót csak négy éve alapították, az alapítók kezében sok évnyi szakmai tapasztalat gyűlt össze. Közülük a legismertebb kétségtelenül a cég vezérigazgatója, Frész Ferenc. Frész több mint hat évig irányította a Kürt Zrt. Biztonsági Intelligencia Központját, emellett nagy szerepe volt a hazai etikushacker-képzés elindításában is. 2011-től négy évig a Nemzeti Biztonsági Felügyeletnél dolgozott, ahol feladata volt többek között a proaktív nemzeti kibervédelmi képességek fejlesztése, az incidensek vizsgálata, valamint kibervédelmi módszertanok, politikák és cselekvési tervek kidolgozása és végrehajtása.

A szakember a szélesebb közvélemény előtt 2015-ben, egy az ITBN konferencián tartott előadása kapcsán lett ismert. Az Index beszámolója szerint Frész aggasztó képet festett Magyarország kibervédelmi helyzetéről.

Bár már 2013-ban megalapította a Cyber Services Zrt.-t, amely elsősorban kritikus infrastruktúrát üzemeltető vállalatok (atomerőmű, vízügy, gyógyszeripar, közlekedés stb.) és pénzügyi cégek részére nyújt kibervédelmi szolgáltatásokat, a cég jelen formájában 2015. óta működik, és azóta folyamatosan növekszik. Mindazonáltal bevételei egyelőre szerénynek mondhatók, 2015-ben 36 millió forint nettó árbevétellel, tavaly pedig a Nemzeti Cégtár adatai szerint 55 millió forinttal zárta az évet.

A friss forrásokat a vállalat a szolgáltatási portfólió és a szakértői csapatának bővítésére – rövid időn belül a dolgozók létszámának megduplázása a terv –, valamint az üzleti célcsoport szélesítésére kívánják fordítani. A befektetésről kiadott közlemény szerint a fejlesztések célja, hogy a legfejlettebb kiberbiztonsági szolgáltatásaik ne csak a legnagyobb vállalatok és intézmények, hanem az egyre jobban digitalizálódó kisebb cégek is elérhessék.

Biztonság

Megszabadul egy nyűgétől az Oracle. Átengedi egy alapítványnak a Java EE-t

Eddig sem akart vele túl sokat foglalkozni. A váltásnak mindenki örül.
 
Virtualizációval teszik még hatékonyabbá az informatikai környezetet a szoftveresen meghatározott adatközpontok. Alacsonyabb költségek, magasabb színvonalú IT – egyre többen fordulnak az SDDC technológia felé.

a melléklet támogatója az ArubaCloud

Hirdetés

Felhőszolgáltatást használ? Ezt hozza önnek a GDPR

Már csak kilenc hónap maradt a felkészülésre. A felhőszolgáltatók is ezen dolgoznak.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.