Limitált modell piacra dobásával ünnepli a negyed évszázadot a gyártó. Ami már nem az IBM.
Hirdetés
 

25 éve debütált az IBM első ThinkPadje, a 700C modell. Ugyan közben már megváltozott a cég a márka felett (a Lenovo felvásárolta a Kék Óriás laptopgyártó üzletágát), a kínaiak úgy döntöttek, hogy megünneplik a jeles alkalmat.

Kívül a megszokott formák, belül nagy teljesítmény

Ebből az alkalomból jelentették be a korlátozott számban elérhető Lenovo ThinkPad Anniversary Edition 25 névre keresztelt modellt. A laptop erősen retro kinézettel bír: hétsoros, háttérvilágítással rendelkező billentyűzetén megtalálhatók az évtizedes hagyomány jelei. Ennek köszönhetően kék színű lett az Enter gomb és természetesen a piros TrackPoint gomb is megtalálható rajta. Szemben a korai modellekkel, dedikált billentyűket kapott a hangerővezérlés és az állapotjelző LED-ek is újdonságnak számítanak ezen a felületen.

A gépházon belül természetesen nyoma sincsen a retrónak. Hetedik generációs Intel Core i7 processzor (egy 2,70 GHz-es órajelű, i7-7500U típus) dolgozik benne, 16 GB RAM mellett. A háttértár természetesen SSD, sebessége mellett kapacitására sem lehet panasz, hiszen az 512 GB minden, üzleti célú feladatra elegendő.

Dedikált videovezérlőt kapott az Nvidia GeForce 940MX "személyében", ez hajtja meg a 14 inches képátlóval bíró IPS kijelzőt. A display egyébként full HD-s felbontással rendelkezik és érintésérzékeny.
 


Csatlakozókból nincs hiány

Minden modern csatlakozási lehetőséggel ellátták a laptopot, így rendelkezik egy USB-C és három hagyományos USB kapuval, képes SD-kártyák olvasására és mini-Jack csatlakozók befogadására, ellátták HDMI porttal és az Ethernet csatlakozás lehetőségével is. Még ujjlenyomat-olvasó is került rá, megkönnyítve többek között a Windows 10-be való bejelentkezést. Utóbbiból a Pro változattal előre telepítetten kerül forgalomba a modell.

Természetesen nem hagyták ki belőle a vezetékmentes kapcsolódási szabványok támogatását sem. Így a 802.11ac Wi-Fi szabványú routerek mellett a Bluetooth 4.1 eszközökhöz is képes csatlakozni.

Érdekessége a 3 év garanciával rendelkező laptopnak, hogy két akkumulátor is található benne. Mindkettő 3 cellás, lítium-ionos technológiával készül, ám, míg az egyik fixen rögzített a gépházon belül, addig a másikat cserélhetőre tervezték a kínai mérnökök. Cserébe viszont egyáltalán nem lesz olyan nehéz, mint ahogyan azt a régi ThinkPadektől megszoktuk: a Lenovo állítása szerint mindössze 1,6 kilogrammot nyom a mérlegen a noteszgép.

Sajnos a sztereó, Dolby Audio Premium szabványt támogató hangszórókkal szerelt laptop csupán az Egyesült Államokban lesz elérhető, és ott is csak korlátozott ideig lehet megvásárolni. A márka 25. születésnapjára készített modell közel sem olcsó: 1900 dolláros áron kínálja a Lenovo online boltjában.

Mobilitás

Itt a legolcsóbb hazai havidíjas mobilnet

Tegnap írta alá a Vodafone a Digitális Jólét Alapcsomag program védjegyhasználati szerződését, aminek alapján az eddigi legolcsóbb havidíjas ajánlatot teszi azoknak, akik eddig anyagi okok miatt nem fizettek elő a világhálóra.
 
Hirdetés

Exportoffenzíva a karosszékből

A korszerű internetes technológia és persze egy Magyarországon már népszerű termék segítségével távolról hódította meg a horvát piacot egy magyar vállalkozás. A már bevált módszerre alapozva most más országokban jelennének meg termékeikkel.

Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.